03 vasario 2010

Archyvavimas

Šiandien kažkaip įdomiai sugalvojau praleisti popietę ir dariau tai archyvuodamas daiktus. Tuojau pasistengsiu paaiškinti kaip tai vyksta.
Pirmiausia reikia paimti vieną vietą, kur viskas sudėta, arba tiksliau sumesta, chaotiškai, pilna visokiausių nereikalingų daiktų ir t.t. Na, žodžiu, reikia betvarkės. Aš pasiėmiau didelį stalčių, pilną senų "guaš" tipo dažų ir "trash" tipo popierių. Ten dar buvo daiktų iš "junk" serijos, tai yra šviesos kardų rankenų (taip, tų iš Žvaigždžių karų), riedučių detalių, guoliai, riedlentės ratukai ir dar visko, visko.
Viso to darymo tikslas yra tiesiog gyventi geriau. Asmeniškai, tai mėgstu dėti daiktus į dėžutes, tada tas dėžutes dėti į stalčius, lentynas ir visur, kur telpa. Ir taip daryti yra be galo patogu, nes kai reikia tam tikros kategorijos daiktų, pavyzdžiui, vienokių ar kitokių rankdarbių, tai viską iškart galima pasiimti, tiesiog išimant atitinkamą dėžę, nereikia knaisiotis, šitaip, neišvengiamai, vėl viską paverčiant betvarke..


Turi atrodyti maždaug taip. Tarp dėžių visada, beveik visada, atsiranda laisvos vietos, kur galima sutalpinti visokius kitus daiktus ir savo žaislus. Tai čia ir yra tas, vadinamasis daiktų archyvavimas.


O čia dar vienas gerumas, nes besitvarkant dažnai galima atrasti seniai užmirštų dalykų. Štai, tarp "guaš" tipo dažų aš radau dviejų metų senumo alaus skardinę. Ir ne bet kokią, o Limited Edition! Mano didesniam džiaugsmui skardinė buvo dar neatidaryta :]
Kad visai turiningai leisčiau savo dieną ir toliau, tai dar pastumdžiau stalą kambaryje, suradau naujus namus printeriui, kurį naudojam kelis kartus per metus ir atrūšiavau kalną makulatūros. Jau neminint to, kad išsiurbiau kiekvieną grindų centimetrą ir visus tarpus.

Išties gal tai verčia šiek tiek susirūpinti savimi ir pradėti kažką daryti, nes iš lėto tampu susirūpinęs namų šeimininkas. Būtų neprošal, pavyzdžiui, dirbti žaidimų industrijoje. Nes sėdėjimas namie kenkia. Savotiškai kenkia į gerą pusę, bet vistiek kenkia..

2 komentarai:

IoT rašė...

Jei labai nori, tai ir turi :}...

Anonimiškas rašė...

galesi cipsus archyvuot i dezes po svenciu:) xa xa