29 spalio 2008

Last.fm


Last.fm yra internetinis radijas su keliolika kitų naudingų funkcijų. Apie naudingiausias ir idomiausias dabar trumpai:
Last.fm veikia (įsidiegus plug-in'us) kartu su Jūsų kompiuteryje grojančiu muzikos grotuvu, sakykim, tai būtų winamp arba WMP. Tad, kai klausotės muzikos ir šavo muzikinės kolekcijos, programa tai fiksuoja ir sudarinėja Jūsų klausomiausios ir kitokios -ausios statistika. Asmeniškai, būna smagu pasižiūrėt kiek, ko ir kokiais kiekiais klausau.
Tai puikus būdas ieškoti naujų altikėjų, bei muzikos žanrų. Dėl savo unikalios funkcijos,"Audioscrobbler", klausant muzikos tiesiai per last.fm grotuvą (reikia parsisiūsti ir turėti interneto ryšį), jums tiesiog neleis klausytis vien tik vieno atlikėjo ar grupės. Programa ieškos panašių žanrų, kartais versdama nervintis ir perjunginėti dainas, kartais maloniai nustebindama ir pasiūlydama kažką naujo. Beje, klausyti vien tik vieno atlikėjo ar grupės galite last.fm internetiniame puslapyje.
Tai puiki ir didelė internetinė muzikos biblioteka. Jei Jums atrodo negražu piratauti ir siūstis muziką nelegaliais keliais, last.fm tampa puikia alternatyva. Aišku, panoreję galite spustelti nuorodą ir norimą dainą ar albumą įsigyti internetu.
Pradėjus klausytis muzikos galite iškart pamatyti klausomo atlikėjo/grupės nuotrauką, paskaityti biografiją, pamatyti žanrą ar kitus, panašaus žanro atlikėjus. Galite jungtis į fanų klubus ir fanklubinti.
Ieškoti muzikos galima pagal du kriterijus. Tag (ang. etiketė). Galite rašyti įvairiausius dalykus, nuo filmo pavadinimo iki.. Na. net nežinau, parašius ką nors neprotingo, tiesiog nieko neras.
Ir pagal atlikėjus, vardus, pavardes, pavadinimus.. Galima susidaryti savo grojaraštį, jį koreguoti, papildyti ir kitaip žaisti.
Užsukus į last.fm internetinį puslapį jums visada pasiūlys paklausyti ko nors pagal skonį, pasižiūrėti vieno ar kito atlikėjo video ar pasidomėti gręsiančiais muzikiniais įvykiais. Norint prisijungti prie bendruomenės reikės susikurti savo vartotoją, bet tai neskausminga ir ilgai netrunka.
Siūlau last.fm išbandyti visiems, kas prie kompiuterio klauso muzikos, nepiratauja ir ieško kažko naujo.

Nuorodos:

Last.fm
Last.fm aprašas vikipedijoje
Puslapis, kuriame įrašę savo vartotojo vardą gausite paveikslėlį su Jūsų klausomos muzikos statistika.
Mano last.fm profilis

Komentarų nėra: