11 balandžio 2009

Pertraukėlė

Vis nugirstu iš per anksti pradėjusių džiaugtis šiluma, užkimusių balsų (nei kart negirdėjau, bet spėju, kad dalis jūsų turėtų būt užkimę, mat lakstot kaip patrakę po lauką, be šalikų), kad Lietuvon pagaliau pavasaris atskubėjo. Pagaliau morės pelenai susmilko.. Žmonės ruošiasi sutikt vieną iš didesnių pavasarinių švenčių - Velykas.
Nepatingėkit prisirinkti svogūnų lukštų, panardyti internete ar ,dar geriau, apsilankyti tikrame knygynę ir susirasti informacijos apie tradicinį kiaušinių marginimą. Taip, kaip darė žmonės prieš šimtus metų. Ne tik sužinosit kažką apie mūsų praeitį, galų gale tai tikrai smagu. Smagiau nei fluorasensinių (ar teisingas žodis?) spalvų kiaušinių deriniai. Ir daug daug gražiau! Laukius rezultatų!
O mes ,tuo tarpu, rezidentai Malaizijoje, taip pat, kaip ir kiekvienais metais, per daug nelaužydami tradicijų, susirinksim paminėti velykų. Bet apie tai kitą kart.

Ateinančią savaitę, Limkokwinge, skelbiamos atostogos. Visi studentai džiaugiasi, visi darbuotjai liūdi (nes atostogos tik studžiam), aš, o gal ir daugiau kas, nežinau, taip pat liūdi, nes atostogų dar tikrai tikrai nenoriu.



Jau prieš kiek laiko prisirinkau kalną lankstinukų, tiesiog liepiančių kažkur važiuot. Bet uždariau juos giliai į spintą, po savo šiltais drabužiais, kad negirdėčiau jų klyksmų. Žmoniškai šnekant, tikrai praradau interasą sužinot kažką naujo apie Malaiziją, tad gal pasivartysiu tuos žurnaliūkščius ir sugalvosiu ką norėčiau aplankyt.

Atrodo, kad per anksti pradėjau save laikyt vietiniu gyventoju. Toks santykis. Jei žinai, kad atvykai mėnėsiui, tuomet automatiškai stengiesi pamatyt ir sužinot kuo daugiau. Bet kai žinai, kad laiko turi trejus metus, pradedi vertinti save kaip gyventoją, o gyventojai nesidomi toliau savo kasdienio gyvenimo.
Pradėsit kaltint? Paklausiu kiek žinot muziejų Kaune? Ar bent žinot, kad yra toks pedagogikos muziejus? Aš taip pat ten nebuvau..


Vienaip ar kitaip, turiu savo stalą ir pieštukus ir popierių. Kelis naujus pakleckiojimus galit, kaip visada, pamatyt mano galerijoje.

Ir, žinoma, turiu vandenį!

Beje, prašau sudalyvauti apklausoje, kuri randasi jūsų dešinėje vaizduoklio pusėje, kiek aukščiau nei šie žodžiai (žemėlapio nededu šįkart). Pasirinkti galite daugiau nei vieną atsakymą. Dėkui!! Man tikrai velniškai svarbi Jūsų nuomonė.

Tad iki kitos savaitės, skelbiu pertrauką, pasiemu atostogų ir išvažiuoju pabūti turistu!

6 komentarai:

Eglė. rašė...

Nū ir barzda, vyrioke :D
Kasytes ruošies pint iš jos?

Anonimiškas rašė...

zinok vos nenugriuvau :DDDD
as prie brolio pc skaitau tavo irasa ir brolis klause - a ce lord of the rings?
XDDDDDD (kai pamate tavo foto)

:DDD su velykom!
as siemet jau tingiu dazyti keusus...nes atostogu mes visai neturim ir neturesim o dar iskart antradieni ikonografine ese pristatyti :D fun...

Anonimiškas rašė...

blemba nepasiraseu - cia buvo sepulture :D

Pegase rašė...

Ei, lord of the rings, su Velykusais! ;)

Antanas rašė...

Sveikas Simai, is tikruju labai idomu paskaitinet kai ptu ten gyveni:) Jei pameni, as esu Salciaus draugas Antanas. Butu labai malonu kada nors pamatyti tave skype:) noreciau snekteleti

P.S. Nice barzda, kai paskutini kart tave maciau per univeru muge reprezentuojant KDI, buvo ganetinai mazesne:)

Unknown rašė...

Palik barzda ramybej, ji reprezentuoja Lietuvos gilu istorini pamata, kaip mes paskutiniai dievuli priimem ir kapojom visus kirviais.. :D Ir priduoda menine kurybine aura +5!

Antanai, zinoma, kad pamenu :] Bet jau tas lietuviskas kuklumas.. Nera mano atmintis dar tokia trumpa. As dabar neturiu gailmybes skaipintis. Nebent kartais galima per gmail chata pabendraut, jei labai reikia tiesiogiai. O siaip mano mailas: balciunas.simas@gmail.com visada atviras klausimams. Stengiuosi kaip galiu, kuo greiciau atsakyt.