13 rugsėjo 2011

Trolių medžiotojas.


Filmo Troll Hunter treilerį pamačiau jau kadaise, sudomino, bet įdomumo dėlei pamiršau apie jį tol, kol netyčiom jau baigtas filmas vėl pakliuvo po akimis. Gavau užrodymą, kad atsispausdinus taloną (vouncher) (LOL), į filmus rodomus Odeon kino teatruose galima patekti su 40% nuolaida. Beliko pasirinkti ką su Laura norim pamatyti ir po neilgų derybų bei mano entuziazmo prisiminus apie seniai matytą treilerį, viskas buvo nuspręsta.


Filmas priklauso keistai skambančiam Mocdocumentary žanrui, visi kas žiūrės greit ras daug panašumų su Bleiro ragana. Bet kodėl gi ne?
Į siužetą nebuvo sunku įsijausti, viskas ką matome ekrane yra perteikta tiesiai per operatoriaus, kuris kartu yra ir personažas, kamerą. O kai pradeda rodyti dalykus, kurie realiai neturėtų egzistuoti tiesiog atsiputi ir pasakai sau "o kodėl gi ne?".
Aktoriai tvarkingai atliko savo darbus. Nenoriu pradėti ištraukinėti kabliukų, kurie užkliūna kai smegenys sukirba ir pareiškia nesąąąmonė, nes jų visada yra, bet jie greit pradingsta.
Nei kart nekilo noras juoktis, nors išspaudžiau kelias ironiškas šypsenas, nes į filmą įmaišyta natūraliai kylančio kasdieniško humoro. Nebent kažkam pasirodytų labai komiška kuomet milžiniškas trolis miegodamas nusiperdžia...

Skaitmeninei grafikai rašau riebų pliusą. Visus standartus atitinkantis produktas. Maloniai nustebino nes visai nereklamuotam filmui norvegų kalba būčiau atleidęs ir akivaizdesnį vaizdinį broką. Ir vėlgi, smagu, kad viskas nesisuka vien apie vaizdo efektus, tai tik visumos dalis.

Mano skoniui viskas sulipo į skanų skandinavišką saldainį.
Deja jau paskelbta jog Holivudas ruošia filmo perdirbinį, tikiuosi, kad už gautas pajamas norvegų studija sutvers dar kažką įdomaus, tik ne apie trolius ir ne pseudo-dokumentiką, tegul Trolių medžiotojas lieka geruose atsiminimuose, nes kitą kartą miške pamatęs krūvą akmenų atidžiau juos patyrinėsiu.




Komentarų nėra: