25 rugpjūčio 2008

Mėnuo Juodaragis


Apie ši renginį sužinojau kai graudenausi vienai pažįstamai jog per savo organizacinę veiklą baisiai pasiilgau gerų festivalių, kuriuose bučiau atsakingas tik už savo, kaip dalyvio kailį. Taigi, gavau rekomendaciją nuvykti į Mėnuo juodaragis (toliau MJR). Kelionę suplanavau daugiau nei mėnėsi prieš renginį, neilgai trukus susirinko ir pilna įgula.



Mėnuo juodaragis - tai 11-asis nepriklausomas post-folkloro, alternatyvios muzikos ir
šiuolaikinės baltų kultūros festivalis. Taip jį apibūdina organizatoriai. Aš pasakyčiau jog tai kitoks festivalis, nei mūsų Lietuvėlė įpratusi priimti ant savos žemelės. Nuvykome tenai penktadienį, popiet. Be didesnių užlaikymų galėjome įvažiuoti į salą, kurioje vyko visas veiksmas. Nesunkiai radau tikrai gerą vietą automobiliui, gan greit susiradome ir vietas palapinėms, kempinge. Žodžiu, įsikurti pavyko išties neblogai. Tiesa, norintieji atvykti į salą galėjo jau ketvirtadienį.
Pirmasis muzikantų pasirodymas, kūrį pamatėme, buvo grupės pavadinimu Pievos. Atvykęs į festivalį nežinojau nei vienos ten grosiančios grupės, na, išskyrus A. Mamontovą. Ir.. Muzika tikrai nelikau nusivylęs. Modernus folkas, sklindantis gyvu garsu yra tikrai tai, ko norėsiu klausyti dar ir dar, štai tokias išvadas padariau gan anksti.





Bet MJR pilnas ne tik muzikos. Asmeniškai, jau su ironija pradėjau žiūrėti į prierašus po kuo įvairiausių festivalių pavadinimais "muzikos ir meno festivalis". Taigi, rengti muzikos ir meno festivalius darosi madinga. Nežinau kiek ten to meno būna kituose, bet šiame šiek tiek buvo. Amatų kiemelis, taip vadinosi krautuvėlių ir dirbtuvėlių apsupta aikštelė. Tiesa sakant, neradau nieko suvenyriško, ko būčiau tikrai įsigeidęs nusipirkti.. Na, bet vistik užsilipinau lipduką ant automobilio. O buvo ten tiesa sakant ir ne per daugiausiai visko. Na, kaip tokiam festivaliui tikrai tikėjausi gausesnės meniniku kompanijos, daugiau krautuvėlių, workshop'ų ar kažko tokio..




Gyveni sąlygos buvo gan neblogos. Neskaitant, žinoma, viešųjų WC.. Vietoje pardavinėjo maistą (šiltą, tiek mėsišką, tiek vegetarišką), gėrimus, alus kainavo po 5lt. Vietoje nieko pirkti kaip ir neteko, na, tik vieną alaus, kad vėliau turėčiau stiklinaitę.

Apibendrinant, arba tiesiog šnekant normaliai, o ne pliurpiant, kaip viršuje. MJR tikrai vertas dėmėsio renginys, jei Jums patinka alternatyvi muzika ir žmonės. Norite ir mėgstate pasilinksminti, susipažinti, pasiklausyti, sužinoti, nusipirkti ir kitaip papramogauti. Tiesa, tik grįžęs į Kauną sužinojau, jog praleidau Hansa dienas, renginį kuriame taip pat velniškai norėjau apsilankyti. Taigi, labai nesmagu, kad šios dvi datos bėga viena kitai skersai kelio. Pasidarė aišku kur dingo dalis amatininkų.
MJR puikiai tinka pradėti atsisveikinimo su vasarą ritualą, tad įtrauksiu jį į savo kelionių maršrutą ir kitais metais.




Komentarų nėra: