18 rugsėjo 2008

?....?...

Kiekvienas sau galime užduoti klausimą: Ar čia ir dabar aš tikrai esu tas tikrasis aš? Formuluotė, žinoma, gali kisti, svarbiausia pati klausimo esmė. Taigi, Jūs dabar tikriausiai sėdite prie kompiuterio, prieš tai kažką veikėte, po to kažką veiksite. Kažkur būsite vakare, kažkada eisite miegoti, na ir taip toliau. O dabar laikas klausimui. Ar aš tikrai pažįstu save šioje veikloje ir šioje situacijoje? O gal atrodau ir jaučiuosi kaip iš visai kitokio konteksto išluptas elementas? Be abejo, kai kam atsakyti gali būti sunku. Pageidautina, kad atsakymo neįtakotų nuotaikų kaita, ar skuba. Na, dalis sau šį klausimą užduoti paprasčiausia bijo, pasamoningai. Dalis atsako neteisingai, kolkas bent. Dalis atsako teigiamai arba neigiamai.
Jei sau atsakėte neigiamai (Jūs ne Jūs), darykite išvadas, manau, kad tokių žmonių yra išties daug. O jei nuoširdžiai atsakėte"Taip", sveikinu, pasidalinkite savo istorija su kuo nors, gal kam padės susivokti pačiam.

Manau, jog visuomenė jau pradeda po truputį bristi iš tos pamazgų upės, kurion ją įvilko pinigų ištroškę vilkai ir kiti mūsų kartų niekadėjai. Bet apie tai vėliau.

Komentarų nėra: