03 vasario 2009

Malaizijos laiku

2009 02 01 11:33pm Malaizijos laiku.

Sveiki visi!! Prizadejau aprasineti savo gyvenimiska odiseja, tad stengiuosi teseti pazada.
Siuo metu sedziu savo butuke (irasa perrasineju is popieriaus), kuris sudarytas is keturiu gyvenamuju kambariu, vonios su WC, bei virtuves, kurioje nera virykles, tik saldytuvas, kriaukle ir virdulys. Dar yra svetaine ir balkonas ir skalbykla. Gal skamba ir prabangiai, bet patikekikt, viskas tikrai gan studentiska, nors turiu prisipazinti, kad stipriai geriau nei lietuviskuose barakuose. Per televizoriu rodo tris kanalus, gyvenamuosiuose kambariuose yra po oro kondicionieriu ir dideli ventiliatoriu, palubeje. Isitikinau, kad viskas niekad nebuna taip grazu, kaip nuotraukose.

Atvykau sestadienio vakara (vakar), oro uoste mane pasitiko Limkokwing darbuotoja, supazindino su dar vienu studentu is Danijos. Is oro uosto mus paeme vairuotojas indas, susodino i vietines gamybos, apyseni (srendziant is automobilio dizaino, nezinau kaip realiai) "Proton" markes automobili ir visu garsu ijungus RnB stiliaus muzika isskriejome is oro uosto. Zodis skriejome tinkamiausiai apibudina musu kelione, nes aikstele palikom jau vaziuodami 90km/h greiciu.
Malaizijos keliai nakti atrodo, kaip is kokio nors naktiniu lenktyniu kompiuterinio zaidimo, krastuose palmes, per viduri tvoreles, viskas apsviesta, visur nupaisytos juostos, ties posukiais keliais pasvyra.. O diena Malaizijos keliai atrodo kaip is kokio dieniniu lenktyniu kompiuterinio zaidimo. Tas pat, tik sviesu nera.
Ir pasijusti kaip lenktynese priverte "Protonas", skriejantis 120km/h greiciu, lenkiantis visas kitas masinas ir gasdindamas kelio zenklus, greiti apribojancius iki 90km/h. Zodzius, valandos kelia nuvaziavom gal per pusvalandi.
Atvykus i gyvenamaja vieta, Dezarija vila, susitvarkem dokumentus ir nuejom i savo kambarius. Po duso pasidomejau kas geresnio per TV (nieko). Beje, valytoja zadejo atsiust ryte, kad sutvarkytu kambari po pries tai isvaziavusiu studentu. Atrode, kad jie ten sulciu kara zaide ar kazka pansaus. Ranka vos atplesiau nuo stalo. Spintoje buvo senu apatiniu, o stalciuje kojine ir kazkoks CD. Po kitu standartiniu proceduru kritau i lova, buvau siek tiek sutrikes, bet zinojau, kad rytojaus diena atnes geru permainu.


Kita diena, ryte, mane pirma kart pazadino zadintuvas. Antra kart Kotrynos (cia dirbancios merginos is Lietuvos, del kurios kaltes per du menesius drastiskai pakeiciau visa savo gyvenima), skambutis. Isklauses sveikinimus ir instrukcijas kur ir kada turim susitikti, pasjitau daug geriau. Veliau pasirode ir valytojai, po ju apsilankymo isskubejau i miesta.
Kazkokio apsireiskursio stebuklo deka atsiduriau ten kur reikia ir gan greitai, minimalion sanaudom. Taigi, susitikau Kontryna ir apsikeite ispudziais pradejom ekskursija.
Pirmiausia aplankem Petrono bokstus, siuo metu auksciausius pastatus pasaulyje. Ir didziausia Malaizijos prekybos centra, esanti po bokstais.


Per televizija jie atrode daug aukstesni, nei stovint apacioje. Bet cia kalba zmogaus noras susireiksminti.

Parkelio, esancio salia bokstu dalis (maza dalis).


Veliau pradejo lyti ir kelione i didziausia kinu sventykla teko atideti, tad nuvaziavom i Time Square, dar viena prekybos centra (prasau nesuprasti netinkamai, musu prioritetai tikrai nebuvo vien prekybos centrai, tiesiog taip padiktavo aplinkybes).


Prekybos centro kieme galejom stebeti kinu pasirodyma "Liuto soki". Du vyrukai, apsirenge vienu liutu lakste ir sokinejo ant metaliniu platformu, geros lekstes dydzio, istatytu gal dvieju metru aukstyje.



PS. Per TV katik maciau amerikietisku imtyniu (kecho) atmaina. Ringe kovesi dvi stambios, sijonuotos moterys.


Prekybos centre susitikom Kotrynos draugus. Kompanija visu ir skirtingu pasaulio vietu ir baisiai smagus zmones. Ejom zaisti boulinga. Veliau kilo mintis pasivazineti linksmaisiais kalneliais, irengtais tiesiog prekybos centre

PSS. Galiu prisiekti, kad pries valanda ant svetaines lubu maciau maza drieziuka. Bet jis jau seniausiai dingo.


Kalneliais nevazinejom, del kazkokiu ten dalyku, nesigilinau. Su draugais atsisveikinom, mat reikejo man dar kai ka nusipirkti. Toliau, nukeliavom i kinu sventykla, kur buvo baisiai grazu, mat jie dar svencia savo didziausia svente naujuosius metus.



Labai daug graziu sviesu, sakiau, kad grazios, nes ne chemines spalvos ir kad galima paciam tokiu pasidaryt, nereiks pirkt (lietuviski genai)




Po kinu stentyklos uzsukom i dar viena prakybos centra (vel nepamanykit, kad parduotuves tik rupi, per diena suzinojau dar bent apie desimt lankytinu vietu). Taigi, vietineje maximoje isigijau kelias buitines prekes. Tuomet ejome pavalgyti ir atsisveikine issiskirstem po namus.


Reziumuojant:

Is pradziu nusigandes, veliau praleidau labai nuostabia diena, velgi, aciu Kotrynai, kurios deka susigrazinau gera nuotaika ir pajutau pirmuosius salies ispudzius. Malaizija baisiausiai ispudinga salis, labai idomu matyt paciam tokius vaizdus, ka anksciau amtydavau tik per televizija. Kulturinius ipatumus aprasysiu veliau, kai geriau pazinsiu sali. Labai nesveikai laikiu prasidesianciu mokslu (nemaniau, kad kada nors tai pasakysiu).
Grizes namo valgiau egzotiska vaisiu. Drakono kiausinis vadinas (juokauju, vadinasi drakono vaisius tiesiog).




Labai aciu visiems kas atvyko palydeti manes i oro uosta, gerokai nustebinot. Aciu visiems, kas idave koki nors daikteli ar laiskeli, baisiausiai smagu buvo paskaityti ir patureti, suteikia jegu.

Dabar noriu baisiausiai atsiprasyti uz savo rasliavas, kuriose nera lietuvisku raidziu ir aibe klaidu. Rasyt taisyklingai negaliu, kol nepasigaminsiu klaviaturos su lietuvisku raidynu, o kol nebus lietuvisko teksto, negalesiu jo tikrinti redaktoriumi, jei kokia klaidele ar sestos klases kurso skyle praslysta tarp pirstu. Tikiuosi akiu neisbade.

Aciu visiems kas perskaite mano nusisnekejimus, jei noresit (jei ir nenoresit, man jokio skirtumo), rasysiu ir toliau.

Iki!!

7 komentarai:

PAUZAK rašė...

wow, zmogau! tiesiog wow... :))

laikykis! lauksim kitu ziniu. baisiai idomus blogas patapo :P nu, unrealas tiesiog.. viskas ten atrodo liuks liuks liuks.

Unknown rašė...

Džiugu girdėt.
Man tai atrodo, kad aš čia tik kokius 25% visų įspūdžių perteikiu.

PAUZAK rašė...

:) pilnai suprantu.. ir aplamai viskas kol nauja ir dar tik virshkinama sunku perteikti, heh.

zodziu, dabar tavo blogas man gera proga pazinti ta egzotishka shali (visada svajojau apie gyvenima tolimuosiuose rytuose). labai idomu viskas :P

Anonimiškas rašė...

Uh, žiauriai įdomu, o dar kai kita kultūra.. Netingėk, rašyk visada ir kuo daugiau :)

Anonimiškas rašė...

hey ho.
na, jei nebūtų čia sniego, tai aš tau be galooooo, pavydėčiau.
Ech, kad eitų tave aplankyt kada...

Anonimiškas rašė...

Sveikas,Simai,

Atradau si tinklapiuka ieskodamas informacijos apie Kuala Lampura, apie Malaizija. Priezastis: nusipirkau kelione i Kuala Lampura... :). tenais busiu geguzes 16 diena... ir truks 10 dienu. Is pacio aprasymo, suprantu jog super... gal galetum parekomenduot lankytinas vietas... buciau dekingas... nerkusus@yahoo.com :)

Anonimiškas rašė...

beja keliauju be jokiu kelioniu agenturu... nejauku... :)

nerijus