10 kovo 2009

Mokslai, mokslai, mokslai..

Viskas kas dabar gyvena mano galvoje susideda iš raidžių m-o-k-s-a-l-a-i.
Todėl pasidalinsiu savo tvarkaraščiu ir trumpais paskaitų apibūdinimais.

Pirmadienis.
9:00am - 12:00pm
Interactive Media Studies 1.

Paskaitėlė vienu iš įdomiausių dėstytoju. Jis vis dar rašo savo magistrinį darbą, jau šeštus metus. Galit manyt, kad nevykėlis, bet motyvuoja tuo, jog nuolat atranda ką nors įdomaus, todėl net nenori baigt rašyt, nes gyvenimas tai vienas didelis atradimas. Šis vyrukas, Aloysius Yapp, yra dalis ne vieno azijoje ir visame pasaulyje žymių animacijos projektų, taip pat tikrai turi ką papasakoti. Paskaitų tikslas yra supažindinti mus su naujosiomis medijomis ir jų filosofijomis, easmėmis, prasmėmis ir viskuo kitu. Sakykim, prieš porą savaičių diskutavom apie "facebook" ir "youtube", kaip masinius multimedijos reiškinius, taip pat apie jų įtaką visuomenei, veikimo principus ir sėkmės formules. Kaip sako pats Aloysius: "everything is multimedia"


Antradienis.
9:00am - 12:00pm
Concept Art for Games.

Ko gero viena iš kiečiausių paskaitų. Dėstytojas, Ivan (ir čia ne rusiškas vardas), atvirai bendrauja su studentais. Švaistosi gyvais pavyzdžiais, visi dažnai juokiamės, kiekvieną paskaitą atneša įdomių knygų. Paskaitos tisklas - išmokyti mus sukurti veikėją, nuo A, iki Z. Pradedant kuo jis vardu, kur gyvena, ką dirba ir baigiant detaliais piešiniais, atskleidžiant jo charakterį, super gebėjimus (jei tokių yra) , žodžiu, turėsim pagimdyti kažkur apie dešimt persnonažų.


01:00pm - 05:00pm
Introduction to 3D Games Modeling.

Pavadinimas viską pasako. Pradėjom kibint 3Ds Max programą. Ką čia pradėjom kibom į atlapus kaip reikalas. Beveik visi pradinukai, o semestro pabaigoje reikės pristatyti sumodeliuotą garvežį, patalpintą aplinkoje.. Dėstytojos (taip, taip, dėstytojos ir jos dvi), Gianne Hedi Yap ir Melissa. Taigi, kad neatrodytu jog žaidimuose vien viryja, turim šaunių dėstytojų merginų. Nors, vistiek visi kas mokosi Games padalinyje, vistiek jau pasmerktos sielos. Pasmerktos amžiams.


Trečiadienis.
01:00pm - 04:00pm
Critical Games Studies 1 - Fundamental of Games.

Ko gero svarbiausia paskaita per visą savaitę. Mus per ją suvaldo Ivan ir Michael, du tikrai savo sielas pardavę dėstytojai. Čia iš pagrindų kertam kas, koks, kaip, kiek ir kam turi būti žaidimas. Pradėjom nuo senovinio malajietiško stalo žaidimo, kurio patobulintą versiją turėsim sutverti iki semestro galo. Vienintelė paskaita kurią turim kartu su programuotojais. Pagarba jiems už tokią specialybę, aš nuo maženis bijau skaičių ir kodų. Kiekvieną paskaitą žaidžiam vis kitą stalo žaidimą, vėliau, namie reikia sukurpti detalią jo analizę ir viską susidėti į galvą. Jei kas man kadanors pasakys, kad kompiuteriniai žaidimai tai ne mokslas, parodysiu ko išmokau šaudydamas ir kitaip bjaurodamas tūkstančius zombių.
Beje, komandas sudaro vienas Artistas (meninykas, šiuo atvėju aš) ir trys programeriai.


Ketvirtadienis.
Eh, laisvas, deja... Bet paprastai važiuoju į univerą ir visą dieną prasėdžiu prie kompiuterio. Rašau, skaitau arba atlieku namų užduotis, kurios reikalauja kompiuterio.


Penktadienis.
09:00am - 12:00pm
Desing Principles 1.

Paskaita, kurioje daug kas jau matyta, girdėta ir kitaip žinotina. Programos pažįstamos, užduotys irgi ne iš sunkiųjų. Veikėjo dizainas, supaišytas Adobe Ilustrator programa ir vėliau Stalo žaidimo dėžė (to ,kūrį kuriam per CGS). Taip pat pakuočių analizė.


Apibendrinant, visos paskaitos įdomios. Mokslos sistema čia tikrai geresnė nei Lietuvėlės. Pirmą dieną gauni popierių, su visa info, ką padaryt, iki kada, kokie reikalavimai, kokie ir už ką įvertinimai ir t.t. Visoms paskaitoms (gal išskyrus 3D modeliavimą) kartu su galutinėmis užduotimis reikia pateikti darbus raštu. Aprašyti kokias paieškas vygdei, ką atradai, visas reikalingas analizes ir t.t. Iš to susideda galutinis balas.

Tai tiek iš studijų fronto.
Savaitgalį beveik visą pratupėjau namie. Šeštadieniais pradės veikti "Games Club", pirmasis oficialus klubas universitete, tai atsiras kitos veiklos. Praėjusį sekmadienį buvau išlindęs į miestą lankiausi kine, kas kainuoja pigiau nei pavalgyt, bilietai į visus filmus ~ 7-8Lt. Galiausiai visą pirmadienį prasėdėjau už stalo paišydamas. Prašom susilaikyti nuo komentarų, kad visai neturiu socialinio gyvenimo, aš pats tai žinau.

Sėkmės visiems ir linkiu, kad pavasariški orai kuo greičiau atskubėtų.

10 komentarų:

PAUZAK rašė...

najs...

voje, tik del to 'socialinio gyvenimo' nepergyvenk :)) ash pvz i dvi savaites 3 kart buna ish namu teisheinu... ir gyvas! ir mergiotes vis tiek limpa! :D

PAUZAK rašė...

... ta prasme, DIRBK TIK ir visa kita savaime atajs pas tavia :]

Ichtija rašė...

OMGGGGG.....virsune mesiu Lietuva XD sakessss....ir as noreciau tokioje mesmaleje buti XD

Nosferatu rašė...

Eh, Flaski, pavydas cia mus grauzia kaip turi but :D manau daugiau nei puse iskeistu savo social lifes i tavo life :D
(nocticula/soukyan/whisperwind, nzn kuriuo nick mane geriau pazinojai. A taip - Faoiltiarna :D )

Unknown rašė...

PauZakai, na aš ir nesijaudinu per daug. Gyvas ir mergiočių tai čia nors vežimais vežk, ir nei kiek neperdedu šiuo palyginimu. Europiečiai čia egzotika :D

Ką reiškia pavydas? Yra dar devynios vietos į šitą velnio kraštą, jei kas domitės, man į mailą brūkštelkit, daugiau info duosiu.

Beje, visus su nepriklausomybės atkūrimo diena! :*

Anonimiškas rašė...

Jėga, kad į dieną tik po vieną paskaitą, tai ne kai durnyne lakstai iš vieno šūdo į kitą užsiknisęs :DDD o beje mes irgi 3d maxinam jau :P:D

Unknown rašė...

Siaip, jo, tvarkarastis neperkrautas, net noretusi daugiau. Aisku, pries semestro pabaiga reiks paprakaituot, bet taip visad buna. Bet randu kaip laika isnaudot :]

Anonimiškas rašė...

Pavydziu, viskas skamba labai krutai :)

Anonimiškas rašė...

Tu flaskas galetum kartais irdazniau pabraukyt cia. Pasiziurek i data paskutine.

Unknown rašė...

Na va, kokie skaitytojai mano :]