12 rugpjūčio 2009

Atnešk alaus, kol neprasidėjo..

Jehej, pagaliau prasidėjo. Prasidėjo studijos ir su jom viskas iš naujo ir su kaupu.

Naujas semestras bus kur kas sunkesnis nei ankstenysis. Ir dėstytojai aiškiai tai parodė pristatinėdami užduotis, kurios mūsų laukia. Kiekvieną savaitę teks paruošti mini projektus, žaidimų analizes ir kitus kietus dalykus.

Trumpai apie mano šio semestro tvarkaraštį.

Pirmadienis - laisvas (be bajerio)!

Antradiens - Critical Games Studies (2:00pm-6:00pm), 3D for Games 2 (5:00pm-9:00pm)
Trumpai sakant, Critical Games Studies, kaip ir praeitą semestrą daugiausiai laiko skirsim žaidimų analizei. Laukia eilė savaitinių užduočių, kurių metu reiks pažaisti atitinkamo žanro žaidimus ir išsirinkus vieną pateikti detalią jo analizę, paruošti prezentaciją ir video klipukus.
3D šį semestrą taip pat sunkėja, kaip priklauso. Paskaitų metų atlikinėsim mokamąsias užduotis, o namuose reikės sumodeliuoti kažką, pagal tai, ką išmokom paskaitoje. O baigiamasis projektas bus viduramžių laikų herojus, kuris bus sudarytas iš 15tūkst. poligonų ir nutekstūruotas. O gal sutekstūruotas. Žodžiu visaip kaip pabaigtas ir dar su judėsio animacijomis.

Trečiadienis - Interactive Media Studies (9:00am - 12:00pm), Creative Drawing and Animation (1:00pm - 4:00pm)
Interactive Media Studies šį semestrą taip pat kals į klyną, kaip reikalas. Darbas vyks su programa Adobe Flash, o dėstys pats viso Multimedia fakulteto vadovas. Jau per pirmą paskaitą, supažindimas su tuo, ką veiksim ir kokie bus aukšti kriterijai, truko gal valandą, tuo pačiu sužinojom, kad neatėjus tris kart į paskaitą, be pakankanos priežasties (pakankama priežastis yra tada, jei netenti galūnės arba miršti), dėstytojas, liaudiškai sakant tave užmuš ir jis tai pasakė kokius penkis kartus. Taip pat davė suprasti, kad reikalui esant jis moka taip greit prikišti savo kumštį tau prie nosies, kad iš jos pasipils kraujas. Kriterijai, kaip minėjau, pakelti gan aukštai (suprantama), ir tai mane net labai džiugina, nes spėjau susidaryti nuomonę, kad mokytis čia gerais balais gan lengva, bet ta nuomonė pamažu blanksta, dėl to taip pat džiaugiuosi.
Creative Drawing and Animation. Užsiimsim kūrybišku piešimu ir animacija. Tiesiog. Dėstytojas jau iš anksčiau pažįstamas Aloysius Yapp. Jo paskaitose nereikia tikėtis super įvaldyti kokias programas ar išmokti magijos, bet jis tikrai sugeba įkvėpti ir priverti mąstyti kitaip. Na, bent jau mane. Beje, jis susidomėjo galimybe padėstyti Lietuvoje. Suteikiau jam tiek informacijos, kiek galėjau, bet kai pas mus tokia padėtis su aukštuoju mokslu.. Na, bent jau aš tikiu gražesniu rytojum!

Ketvirtadienis - Laisvas!

Penktadienis - Games Imaging 1 (2:oopm-6:00pm) Ši paskaita atrodo kaip saldainiukas. Dėl to, kad dėstys pats kiečiausias fako dėstytojas, su kurio gerai sueinam ir dėl to, kad pagrindinis tikslas bus pasikelti Adobe Photoshop skill'ą. Žodžiu, bus smagu :]

Beje, mano ir Antano (mano kambarioko) tvarkaraščiai beveik visiškai nesusikerta. Man laisvi pirmadienis ir ketvirtadienis, jam laisvi trečiadienis ir ketvirtadienis. Penktadieniais susitiksim universitete, tik tiek. Primetėm, kad gerai, neužknisim vienas kito per daug.



Aaaa, taip, taip, taip, pirmojo semestro rezultatai:

3D for Games - B
(3D modeliavimo įvadas (3Ds Max programa))

Critical Game Studies - A
(stalo žaidimų analizės ir komandinis darbas kuriant savo stalo žaidimą)

Interactive Media Studies - A
(teorinė ir praktinė paskaita apie naująsias medijas ir animaciją)

Concept Art Drawing - A
(veikėjų dizanas ir piešimas, arba tiesiog užmanusis piešimas)

Design Principles - A
(veikėjo, šrifto ir stalo žaidimo vizualinės dalies dizainai)


Vertinimai čia vyksta raidėmis. A kiečiausiai (awesome), F prasčiausiai (faill).
Tai va iš 3D pajamiau Bė, tai pyktelėjau ant savęs, ko nepasistengiau labiau. Bet nieko, šį semestrą kalsiu į klyna, pamatysit.


Taip pat puikios naujienos. Susiradau merginą. Na.. Galima ją vadinti internetine mergina, nes mūsų pažintis, būtent ten ir užsimežgė ir.. Internete ir liko.. Štai jos nuotrauka.


Bendram aiškumui išgauti paaiškinsiu, kad Ji yra kompiuterinio žaidimo personažas, MANO valdomas kompiuterinio žaidimo personažas, kuriam kasdiena skiriu brangaus savo laiko. Damn, manau, ji turėtų būti laiminga dėl to, ar ne? Pliusai tokie, kad ji visada paklūsta mano norams ir niekada nesiskundžia, jei neskiriu jai laiko.

O rimčiau kalbant, tai vėl pradėjau žaisti World of Warcraft. Manau, kad paskutinį kartą. Nes po to, kai prieš pusmetį nustojau, jau nemaniau, kad vėl žaisiu. Čia, šiaip, Antanas kaltas. Anksčiau žaisti buvo smagiau, bet Blizzard, mano nuomone, pradėjo tyčiotis iš žaidimo ir tikiu, kad jų smėlio laikrodis jau apverstas ir triumfas po truputį blėsta, kaip tos smėlio kruopelytės vis krenta žemyn.


Tokios tad gyvenimo srovės dabar teka. Gyvenu labiau atvertom čakrom. Nežinau kaip reiks susidėlioti laiką, kad viską spėčiau. Pasimokyti, pažaisti (taip pat galima sakyti, kad pasimokyti), atlikti užduotis, paskaityti, pažaisti.. Bet žiūrėsim, semestras tikrai kals į klyną (kiek kartų aš tai jau sakiau?..) nekantrauku pradėti darbuotis. Lankant pirmas paskaitas vėl užplūdo tas jausmelis, kuomet išsikeli sau tikslus perlipti normatyvus, padaryti geriau nei gerai. Kaip pasakė vienas iš dėstytojų: "Jūs negalite daryti studentiško lygio darbų, būdami studentai, būdami studentai jūs privalote daryti žaidimų industrijos lygio darbus. Būtent į tai šį semestrą ir taikysiu.


Ir turbūt visi žinot anekdotą apie "kol neprasidėjo.."

Vyras vakare grįžo namo, greit susmuko į fotelį, įsijungė televizorių ir šaukia žmonai į virtuvę:
-Atnešk alaus, kol neprasidėjo!
Žmona paslaugiai atnešė butelį ir bokalą. Po penkiolikos minučių:
-Atnešk alaus, kol neprasidėjo!
Žmona dar kartą atnešė alaus ir švarų bokalą. Dar po penkiolikos minučių:
-Atnešk alaus, kol neprasidėjo!
-Kiek galima, per pusvalandį du butelius jau išgerei?!..
-Na va, prasideda...

4 komentarai:

Pegase rašė...

Kals į klyną tas semestras Tau.
Liko maždaug 3 svaitės ir "durnynas" kals į klyną mums.

Viskas kala į klyną, nes nu ką žinau. ;D

Captain LOLA rašė...

gerai kad anekdotas "bus matyt..."

Domas rašė...

Apleido flaskas savo bloga..;/

Anonimiškas rašė...

http://markonzo.edu http://labs.divx.com/node/15395 http://aviary.com/artists/helzbergdiai http://chictini.com/tartsandwhores http://forums.buddytv.com/members/allegiant-air.html cancelled