13 balandžio 2010

Geri grūdai žada gerą derlių

Kaip gi gykas (suprask - aš), gali nelaukti vieno ar kito, ar visos krūvos filmų, pasirodysiančių ne už kalnų. Todėl trumpai apie kelis iš jų.



Šitas.. Tiesa sakant pamačiau treilerį tik šiandien ir beveik atsitiktinai, bet atrodo visai neblogai. Šiaip jau filmais per daug stengiuosi nesidomėti, nes dažnai būna, kad net treileris gali atskleisti per daug, todėl šios taisyklės ir laikysiuosi. Na, dar nekenkia užklysti į IMDB ir paskaičiuoti filmo reitingą, išreikštą žvaigždelėmis. Jei amerikietiškas produktas turi septynias žvaigždutes, tai jis tikrai vertas dėmesio, jei šešias, vistiek galima žiūrėti..



Geležęžmogis. Sakykit ką norit, o man dažnai sako, kad pirmas filmas buvo niekalas, bet aš vistiek ginsiu savo nuomonę ir sugalvosiu šimtą kontra-argumetų jūsiškiams. Nebuvau Iron Man fanas, žinojau, kad toks herojus egzistuoja komiksuose, kad jis turtingas ir jo vardas Tonis Starkas. Bet po pirmojo filmo supratau, kad veikėjai, kurie neturi jokių super galių, išskyrus pinigus ir triženklį IQ (+ Betmenas), visai veža. Veiksmo ir humoro užtaisas, ir pavydus jausmas, matant, kaip Starkas skrieja padebesiais, besiklausydamas senos rock muzikos. Come on, aš tai skirstau filmus į dvi kategorijas: tokius, per kuriuos galvoti negalima ir tokius, per kuriuos galvoti nereikia.



Tiesa, šis jau pasirodė.. Na ir kas, kad mane žavi vyrai tamsiais paltais ir plačiomis skrybėlėmis? Jau nuo Chakan the Forever Man laikų, taip apsitaisęs kovotojas kelia pagarbą. Van Helsingo mada išties nemirtinga, pirštų neužtektų suskaičiuoti kiek jau veikėjų pasaulyje laksto apsitaisę, kaip šis. 


Ir dar pulkelis filmų:




Istorinis, batalinis epas. Tasty..



Nicholas Cage yra vienas iš mano mėgemiausių aktorių, nes jis visada vaidina save, todėl jo veidas tam idealiai tinka. Sakydamas vaidina save, turiu mintyje tuos atvejus, kai aktoriui tiesiog pritinka vieno tipo vaidmenys. Kaip, pvz. G. Clooney idealiai tinka vaidinti lovelasus, o S. Stallone - šiknąspardžius. Taigi, N.Cage, šiuo atvėju, turi paslaptingo, šaltakraujo ir sugadinto gyvenimo personažo įvaizdį. Su draugais netgi turime specifinį terminą, apibūdinti tokius personažus - Fucked up Life Character.
O jei viskas dar vyksta viduramžiais, kvepia kardu pralieto kraujo čiurkšlėmis.. Super tasty.



POP.. Rodos, kad pamažu Prince of Persia frančizė tikrai tampa POP. Trys žaidimai, kurie nenuvylė (gal tik paskutinis), dabar laukiam ketvirtojo, kuris akivaizdžiai pritemptas ir dar filmo, kuris apjungia pirmąja ir antrąja POP žaidimų dalis.. Kai pirmą kart išgirdau apie šį filmą, labai nusigandau, nes jį pastatė Disney.. Išsigandau ne dėl Disney, o dėl to, kad Disney apsiėmė kruviną ir brutalų žaidimą paversti į filmą.. Disney..
Bet kaip tai treileris mane šiek tiek nuramino, bet vistiek.. Disney..



Vėl Disney.. Nu bet, pavadinimas pats kalba už save. Jei perskaitę TRON nieko nesupratot, tai nežiūrėkit šio filmo.



Pirmą kart žiūrėdamas treilerį, pirmą trečdalį mąsčiau ar čia žaidimo pristatymas, fan made stuff ar dar kokis tai pokštas. Pasirodo, kad ne. Tvirtinu, kad trečia Resident Evil filmo dalis buvo tikrai liuks, jei nukirptume paskutines 5 minutes, ten, kur parodo šimtus Millų Jovovich. Svaičiojau, kad norint, jog ketvirtas filmas nebūtų visai šalmštas, reikės sukurti logišką paaiškinimą, kaip jos mirs. Viena iš versijų -, jog visos tos, klonuotos merginos buvo neatsparios gripui ir vos pasiekusios paviršių tiesiog pasigavo slogą ir numirė.
Vienaip ar kitaip, jau susitaikiau, kad man privalu mėgti tokius filmus, nes jų nemėgdamas atkąsčiau ir išspjaučiau riebų kąsnį, nuo to kas dar liko populiariojoje kultūroje ir nepykina manęs.



O šito filmo turbūt laukiu labiausiai.. Čia lyg būtų vakaras su gera kompanija, alumi, šašlykais ir kažkas pasakytų, kad derėtų surinkti visus tuos kiečiausius ir sudėti į vieną filmą, kur jie išžudytų kelis tūkstančius žmonių. Ir ne kokiais tai sci-fi daikčiukais, o tiesiog stovėdami ir šaudydami, arba daužydami kumščiais. Nežinau kur aš buvau, bet toks vakaras tikrai įvyko ir kažkas tai tikrai pasakė. Aš juk užaugau su jais, ir jie visi buvo tikrų veiksmo filmų etalonai, senais laikais, kai veiksmo filmas susidėdavo iš aktoriaus ir veiksmo.

2 komentarai:

Šviesa rašė...

palaiminu tokį asortimentą :) tiesa to apie raganą tai db negaliu net trailerio peržiūrėt, nes viena namie esu (baisu, negaliu, baisu). Beje, Nikolas Cage'as labai smagiai vaidina ne save in "Kick ass", man labai patinko tas filmas, lyg komikso ir buitinių vaizdu ir kieto "bajavyko" mišinys. Kartu su tavimi labiausiai lauksiu kogero Scott Piligrim vs. world (man rods dar neišėjęs), mane labiausiai sužavėjo kad vienas iš tų "boyfriendų" kuriuos Skotui reikia nukauti yra pana :) reiškia ta gražuolė malvina yra biseksuali. dėl tokių detalių visada žiūriu paaugliškus filmus, jie po truputį adaptuoja auditoriją prie tolerancijos :)

Unknown rašė...

Kick Ass tai nemačiau, bet nujaučiau, kad ten bus kažkas daugiau nei ekranizacija, vadinasi vertas tų kelių valandų dėmesio..

Scott Piligrim vs. World, taip, taip, labai noriu pamatyt, man jis toks atrodo iš serijos "vaikiškas filmas ne vaikams".
Na, o tie paaugliški filmai turi savo žavesio, visada :]