27 lapkričio 2010

Negražus serijinis žudikas...

Čia taip vienas mano draugas atsiliepė apie Deksterį , pagrindinį veikėją, iš TV serialo, kuris jau įpusėjo savo penktąjį sezoną.
Turiu paminėti, kad daug serialų nežiūriu ir Dekteris yra vienas ir vienintelis, kurį atidžiai seku.
Bet ar jis (Deksteris) tikrai negražus? Nesiimsiu vertinti Micheal C. Hall fizinio patrauklumo, bet, kaip vyras, jis "visai nieko". Nors dažnai man vis iššoka tas, kolegos išsakytas apibūdinimas.


Norėjau parašyti ką nors apie Deksterį, nes neturiu nei vieno pažįstamo (neskaitant internetinio), kuris mėgtų šį serialą ir nežinau kodėl taip yra. Gal pažįstu per mažai žmonių, o gal Deksteris turi atitinkamą prieskonį, kuris ne visiems skanus.
Šiaip tai nieko ten stebuklingo nėra, tiesiog dar vienas komercinis serialas, sukurtas pagal apsakymus, bet jis man patinka ir tai yra svarbiausia.

Žmonėms labiausiai patinka tie personažai, su kuriais jie gali susitapatinti. Tas siekis kyla iš demonstruojamų ar nujaučiamų veikėjo bruožų, bei savybių, kurie gali būti panašūs į žiūrėtojo, arba, gali būti jo išaukštinti ir siektini.
Sakykim... Paprastas vaikis mėgsta Betmeną, nes tiek jis, tiek Betmentas patyrė daug neteisybės. Dar paprastas vaikis mėgsta Betmeną dėl to, jog šis turi galios kovoti su blogiu, tokiomis savybėmis norėtų pasižymėti ir tas pats vaikis.
Kiek seniau buvau užsiminęs apie tai, kodėl, mano nuomone, toks populiarus yra daktaras Hausas, nepasididžiuosiu ir pacituosiu pats save:
"Jis cinikas ir sociopatas, sako tiesiai tai, ką galvoja, jam ant visko nusispjaut, bet jis turi jausmus ir dirba, morališkai aukščiausią, darbą, koks tik yra – gelbėja gyvybes. Taip pat jis turi ir problemų, kas daro jį panašų į mus. Tokius žmonės gerbia, todėl mums taip ir patinka daktaras, visko, kuo mes norime būti, įsikūnijimas."


Tai kodėl man taip patinka Deksteris Morganas? Nežinau, reikia pažiūrėti serialą ir interpretuoti pagrindinį jo personažą, tuomet bus aiškiau.
Pagalvokite apie filmą, knygą, istoriją, žaidimą... Bet ką, kas Jums tikrai, tikrai patinka ir pagalvokite - kodėl?

Turiu dar viena bruožą, nemėgstu domėtis man patikusiais filmais, o ypač vaidinusiais aktoriais. Na, tai negalioja Star Wars. Visai neskaitau jokių interviu su Micheal C. Hall, nežiūriu video medžiagos apie serialo užkulsius ir filmavimą, net vengiu matyti jo fotografijas. Nenoriu, kad aktoriaus asmeninės gyvenimo detalės subliuškintų tą personažo aurą, nenoriu sau sugadinti malonumo mėgautis istorija.
Dėl šių priežasčių nenoriu žiūrėti "Šešios pėdos po žeme", kurį rodė ir mūsų eteryje. Bet pabandysiu pasižiūrėti  The Gamer, o paskiau ištrinti C. Hall personažą iš atimties.

3 komentarai:

Pegase rašė...

Simai, man patinka Deksteris. Ir serialas patinka, ir pats Michael C. Hall. :)

Ir šiaip jo, tu teisus, patinka, nes jame (Deksteryje kaip personaže) kažką randu panašaus į save. Tik jis vyras , o aš ne. :)

Unknown rašė...

Nu va, turėsim apie ką pašnekėt susitikę :]

ramzamanas rašė...

man tai patiko ir patinka betmenas nuo vaikystės, bo jis tamsus. rimtai. pamenu eidavau į kino teatrą batman returns žiūrėt, nieko aš ten nesuprasdavau, bo viskas rusiškai, o ir šiaip aš dar pyplys, bet vien tai, kad visas betmeno personažas persmelktas tamsa, tiek kostiumas, tiek tai, kad jis tik naktį "valo" gotemą nuo padugnių. paaugau ir jis man vistiek kiečiausias, nes ta tamsa visame betmeno pasaulyje tapo dar labiau suprantama ir prienama. tik užknisa, kad jo akys visada padažytos juodai :D