05 gruodžio 2010

Netvarka

Užknisa. Pastaruoju metu daug plėšausi ir nieko gero nepasiekiu.
Kaip visada nesu patenkintas rezultatais, kuriuos sugebu išspausi CG srityje, na, bet su tuo jau išmokau gyventi ir tai nėra taip blogai. Savotiškas amžinasis tobulėjimo variklis. Tik tas tobulėjimas nevyksta sklandžiai, kaip galėtų vykti. Mėtausi nuo vieno projekto prie kito, todėl nei vieno negaliu užbaigti ir pabandyti iš to užsidirbti. Taip, panosėje net dvi, realios galimybės užsidirbti iš modeliavimo, skirto žaidimams, bet, kol kas, nei viena nesugebu pasinaudoti.

Vienas projektas kaip tik atitinka mano interesus, bet, tiesiog, dar neturiu pakankamai įgūdžio, kad galėčiau dirbti reikiamais tempais ir kartu pateikti atitinkamą kokybę. Arba lėčiau, bet užtikrintai, arba greitai ir ne kokybiškai. Plius, bene pirmą kartą modeliuoju veikėją, pagal atitinkamą darbo tėkmę (high poly - low poly - uvw mapping - texturing). Nebijokite jei nieko nesupratote. Teoriškai viską žinau, bet praktiškai dar trūksta raumens viską įgyvendinti kokybiškai.
Antras projektas - pastatų modeliai, internetiniam žaidimui. Čia bėda ta, kad nėra dailininko, kuris pateiktų tų pastatų piešinius. Modeliuoti pagal nušlifuotą idėja yra viena, o pačiam susigalvoti pastatą ir tik tada jį sumodeliuoti - visai kas kita. Žinau, kad universalumas yra labai geras bruožas, bet esu nusiteikęs gerinti sugebėjimus savo srityje, todėl architektūros paišymas kiek per toli šaukia.

Žiema jau įsiveržė į kiemą, šventės čia pat, o dar nežinau kaip susimokėti už kelionę, važiuosim per Kalėdas, snieglentinėti į kalnus.

Na, mano problemų sprendimo metodas pasiteisina, kaip visad. Išrutuliavus neramumus, paaiškėjo, kad jų neliktų jei kišenėje turėčiau pinigų. Banalu? Bet tiesa. Esu laimingas ir patenkintas savo gyvenimu, turiu užsibrėžęs aiškius tikslus, aiškiai žinau kaip juos pasiekti, tą ir darau. Tik tas stereotipinis vargšo menininko kompleksas..
Bet nebūčiau aš, jei neturėčiau plano. Galbūt padirbėsiu fabrike, per kelias savaites bus šis tas. Dar galiu nukasinėti sniegą savo daugiabučio kieme, man tai net patiktų, bet didžiausia problema su atlygio susirinkimu, visi nori švaraus kiemo, ne visi nusiteikę už tai sumokėti.
Dar galima būtų surengti išpardavimą. Rimtai, namie yra nereikalingų dalykų, garažas pilnas atliekamų žigulio detalių. Tereikia įtempti smegenis ir "pavaryti", taip, kad paskiau būtų kuo didžiuotis.

Hell yeah!

Komentarų nėra: