16 vasario 2009

Sveiki, Tautiečiai!

Pirmiausia noriu visus pasveikinti su Mūsų nacionaline švente - Nepriklausomybės diena! Palinkėčiau ateityje tapti dar labiau nepriklausomiems nuo visų gaspromų, leo ir ma x imų! Skaninkime tautiškumą, pirkime pas turgaus bobeles ir neslėpkime, kaip vienas amžininkas gražiai sakė, "plūgo rankenos, kyšančios kiekvienam Lietuviui iš kišenės". Myliu Jus Visus!

Vakar gavau velnių, kad nepildau savo tinklaraščio. Pasiteisinti galiu tuo, kad ir patys šauniausieji kartais turi išeiginių ir savaitgaliais iškeliauja rinkti įdomių įspūdžių ir medžiagos naujam straipsneliui.
Šeštadienį, lankiausi didžiausiame Kvalalumpuro parke, kuris išsidėstęs šalia nacionalinio muziejaus. Žemėlapyje pažymėjau mėlyna spalva.



Parkas tikrai labai didelis ir gražus. Viduje yra mažesnių paviljonų, tokių kaip drugelių, orchidėjų, paukščių, elnių parkai.


Beje, dar toks vienas dalykėlis. Savo atvykimo į Malaiziją naktį susipažinau su vyruku iš Danijos. Jis minėjo, kad paskui jį atvyks daugiau jo draugų grupiokų. Pasirodo, kad viena mergina iš tos kompanijos esanti lietuvaitė, taip pat, išvykus laimės ieškoti į Daniją. Tik bus jie visi čia keturis mėnesius, vieną semestrą.. Mūsų tos dienos būrelį sudarė dvi merginos iš Lenkijos ir mes abu, lietuviai.
Tai štai, kelionę po parką pradėjom apsilankę turizmo informacijos centre, ką, gyvendamas čia jau dvi savaites, turėjau padaryt daug anksčiau. Tiesiog prisigrobti nemokamų žemėlapių ir lankstinukų, tema: "O, kaip čia faina".




Parke tyvuliuoja nemažas ežeras, sutvertas ekskavatoriaus kaušo, žinoma. Trykšta keli fontanai. Visur padaryti takeliai, kuriais ir reikia vaikščioti. Pavyko pamatyt gal pusmetrio ilgio driežą, bet jis buvo vikresnis už mano fotoaparatą.


Parkas nėra nulietas pagal vieną formą. Galima pamatyt įvairiausių architektūrinių elementų, tarkim japoniškų, musulmoniškų ar primenančių Europą.



Žalumos būta pačios įvairiausios, daug medžių turi korteles su pavadinimais. Atidžiau stebint galima pamatyt daugybės rūšių augalus. Jei bučiau biologas, veikiausiai mano siela būtų patyrusi dvasinę ekstazę.


Valytojai ir grėbliotojai plušą kiaurą dieną, nežinau, čia sezono metas toks ar ne, bet vietomis krito nemažai sudžiuvusių lapų, priminė rudenį. Bet, kaip sakiau, viskas tvarkinga.
Šiukšlių atžvilgiu, teko matyt nepagarbiai į krūmus numestą cigarečių pakelį ar butelį. Pasitaiko čia tokių dalykų, ypač taksistai, viską mėto viską. Apie studentus tai išvis nekalbėsiu, išsigąsit. Centre viskas, žinoma, švaru, bet vis vien, atvykęs į tokią šalį tikiesi daugiau kultūros, atliekų klausimais. Na, bent įsitikinau, kad žemė tai žmonių planeta.

Čia įrodymas, kad vis dar turiu visas galūnes, gyvybiškai svarbius organus ir šiaip, esu pilnos komplektacijos.


Greitas maistas. Vietinėje parko kavinėje užsisakėm sriubos. Veiksmai vyksta paprastai. Vėsiai (tikiuosi, kad vėsiai, šią prielaidą padariau pats) stovi dubenėliai su virta/džiovinta mėsa, virtais makaronais, daržovėmis, soja ir ir.. Užsisakius sriubos, viskas tiesiog užpilama karštu sultiniu ir po kelių minučių valgoma.



Manau, kad dar tikrai lankysiuosi šiame parke. Norėčiau čia pabūti naktį. Visame mieste gatvių žibintus uždega 7 valandą vakaro, nors tada dar būna pakankamai šviesu. Už valandos ar daugiau pradeda sparčiai temti.

Įstabiausias gyvūnas, kurį pavyko nupaveiksluoti buvo "apelsininis malajinis žaltinis sliekas".



Parkelis, kurį juosia, iš pažiūros antikinė kolonada, viduje raizgosi augaliniai motyvai iš augalų, o centre islamiškos ornamentikos formos ir papuošimų fontanas. Tikras košmaras meno istorikams.


Čia pamačiau tai, dėl ko bruzdėjau jau nuo ryto. Angliškai tie padariūkščiai vadinasi "Mouse Dear", lietuviškai būtų elniai-peliukai. Arba nykštukiniai elniai. Dydžio sulig taip garbinamais jorkšyro terjerais, na, gal ir didesni.


Juokingi padarėliai, gamtos išdaigos tokie (čia draugiški palyginimai). Pradėjo lakstyt, tai geros nuotraukos neišėjo pykštelt.


Dar vienas gražus dalykėlis, žuvų kupinas upeliūkštis. Teka iš viršaus ir suskirstytas lygiais, kuriuos skiria slenksčiai. Pasigauti čia vakarienę būtų vieni juokai.



Riebus žuvies pirštelis.. Mmmmm..


Vėliau į viską, kas juda pradėjau žiūrėt kaip į maistą. Taigi, čia karbonadų saugykla.

Einant iš šio mažo zoologijos sodo man gimė nuostabi mintis. Įrengi milžinišką zoologijos sodą, kur gyvūnai klajotų laisvėje, o žmonės, štai, būtų sukišami į tokius narvų labirintus, kuriais galėtų sau keliauti po skirtingas zonas.



Čia yra kampelis didžiausio pasaulyje uždaro/atviro paukščių parko. Nors skelbia, kad tai didžiausias atviras paukštynas, kaip jis gali būti atvirtas, jei viską dengia tinklas? Pristigau čia loginio paaiškinimo. Aišku, jis atviresnis, nei narvas, bet vistiek. Nėjome, nes bilietai nestudentiškų kainų.
Šiaip, kol kas išvis nepastebėjau, kad Malaizijoje būtų kokios studentams ar moksleiviams skirtos nuolaidos. Mažiau gali mokėti tik vaikai, iki dvylikos metų ir senjorai. Šiek tiek piktina, bent jau kai buvai įpratęs, kad Lietuvoje gali važinėti troleibusais su 80% nuolaida, traukiniais su 50% ir taip toliau. Juk jaunimas tai tautos ateitis, tai kodėl, niekšai, neduoda pigiau važinėt?


Sveiki, išvykau į Malaiziją, bet buvau Stounhedže. Va, čia turbūt vienas iš dalykų, kurį mažiausiai būčiau tikėjęsis pasakyt. Bet taip, tai tiesa. Netoli observatorijos yra sumažinta šio monolitinio paminklo kopija, kuris, kaip žinoma, turėjęs astronominę reikšmę.





Šalia Stounhedžo pastatydintos ir dvi sumažintos observatorijų, kopijos, kurios kadaise iškilo kažkur Azijoje.
Tai tiesiog dideli bokštai, su kažin kokia buvusia įranga.
Visa tai įrengta tikrosios, veikiančios observatorijos ir planetariumo kieme. Manau, dar atrasiu laiko apslinakyti ir tenais. O dienai besibaigiant patraukėm link namų. Grįžtant dar kartą teko įsitikinti, kad indai, autobuso vairuotojai verti spyrio kur nors, kur skauda. Daugiausiai dėl to, kad atvažiuoja per anksti ar per vėlai, arba išvis, nesustoja ten kur turėtų. Na taip.


Puikiai situaciją pailiustruojanti reklama. Skelbia, kad verčiau keliaukit traukiniais. Saugiai. Kurie, beje, taip pat sugeba vėluot ir piko metu būna panašūs į silkių statinaites.
Tai tiek įspūdžių iš savaitgalio.

Kasdienis gyvenimas mažiau įdomus, apsipratau su viskuo. Šią savaitę dar nesąmonės visokios vyks, taigi mokslas tik nuo kitos. Grįžo mano kaimynas. Toks visai šaunus berniokas, iš Filipinų. Studina animaciją, trečiam semestre. Savo kambaryje turi mini bibliotekėlę, knygų apie piešimą, įliustravimą ir kitas panašias smagybes.
Dar sužinojau, kad kiek tolėliau nuo centro, kitame universitete mokosi dar penki lietuviai. Pradėsim regzti planą, kaip surengti didžiausią lietuvių susitikimą, Malaizijos mastu.
Šiandien tiek, linkėjimai!

9 komentarai:

Sepulture rašė...

ta oranzine slangele tikrai prajuokinoXDDD

hm, geriau ir pas mus butu pastate maza valdovu rumu kopija X)

Anonimiškas rašė...

As irgi uz tai kad galejo mazaja kopija,bet siaip O lia lia aplinka,akis triniau is nuostabos pora kartu-grazi gamta,o ten tikrai zaltis o gal guminuks XD? toki suvalgyciau XD

Anonimiškas rašė...

vos nenumiriau per ta riebu pirsteli... XD nors pirma vos nenumiriau prince of persia pamacius supynese ;P :D smagu kaip visada tavo bloga paskaityt ;)
(dammit, vel pamirsau savo bloggerio pass...XD)
(be to sita pati komenta bandau idet jau 6 karta... >_>)

Anonimiškas rašė...

O tu tarp savo gamtos vaizdeliu galetum ir dazniau atsistot ir nevienas.

Unknown rašė...

Aš kukli asmenybė, už mane mano žodžiai kalba, tad ir į kadrą nelendu. Na, bet gerai, pabandysiu dažniau pasirodyt. O tai pamiršit kaip atrodau..

Anonimiškas rašė...

Kad man tokioj gamtoj pabut...grrr... pavydas jama. Net pati uzsimaniau kazkur islekt.:P
O del fotkiu, kuriuose rastumeisi ir tu, pradek propoguoti mano sena gera buda fotkint, istiesi ranka, nusitaikai objektyva i save ir kad dar ciut ciut uz taves mantytusi kazkas ir pleskini :D Zinok per kokius 5 kadrus jau ziurek ir igusi... :P

Anonimiškas rašė...

Super, Simai!:) labai idomu. man labiausiai patiko Malaizijinis sliekas :))

Unknown rašė...

Teks mokytis tada save fotkint :]

Anonimiškas rašė...

jėga!!!