06 balandžio 2009

Kad būtų ką anūkam papasakot. II.

Niekad neatspėsit kur buvau sekmadienį. Žiūrėjot Formulės 1 lenktynes per TV? Matėt, kaip lijo? Tai va, tenais ant manęs lijo gyvai. Permerkė neblogai, bet buvo verta. Bet nuo pradžių.
Šiais metais nesitikėjau aplankyt šį auto sporto įvykį. Šiuo metu truputį taupau pinigą, o dar visi trys metai Malaizijos prieš akis. Ir susidomėjimą F1 kažkaip praradau prieš kelis metus. Bet netikėtai, kaip lietus Malaizijoj iš apsiblaususio dangaus ( o taip tikrai būna, kad stovi, matai, kad toli žaidbuoja ir PAU, pradeda kaip iš kibiro, tiesiai virš tavęs), taigi, bet netikėtai sužinojau, kad Limkokwing univero chebra gali nemokamai keliau į F1 varžybas. Ilgai galvot nebereikėjo ir jau žinojau ką veiksiu sekmadienį.
Autobusas, kaip buvo sakyta, nuo barako startavo 2pm. Kaip visad, startavo nesėkmingai, tad pajudėjom gal 2:30pm. Varžybos prasideda 5pm.
Šiaip ne taip išvažiavom, užsukom į univerą. Surinko dar chebros ir jau tada pajudėjo į lenktynes. Iki lenktynių buvo likę pusantros valandos. Važiavom, kamščiai, grūstys, bet pagaliai pasiekėm Sepango trasą!
Netikėtai paaiškėjo, kad dar apie 10 min teko žingsniuoti, kai nugriaudėjo startas... Atvirai sakant keikiausi kaip mužikas, kai einant palei trasą, skaičiavau vieną ratą, po kito, pagal pralekiančių bolidų garsą. Skubėt nieks net nemanė, nes čia juk nieks neskuba. Univero autobusų vairuotojus jau seniausiai pasiunčiau į devynioliktą pragaro ratą. Kartą, kai valandą laukiau 40 minučių vėluojančio autobuso... Bet ne apie tai.

Pagaliau pasiekėm vartus, čiut neverkiau, nes tiek aistrų sukilo, kai išgirdau variklių gausmą, kad sunku ir apsakyti. Išsirykiavom, pagaliau suleido per vartus ir visi pagaliau suskubo! Subėgom į pirmą pasitaikiusią landą, tai atspindžiu trąsos žemėlapyje (žalias kleckas).


Pirmieji kadrai. Mano drebanti nepatyrusio fotografo rankelė stengėsi užfiksuoti mašinytes. Kaip pastebim, šviečia nemažai "raudonųjų". Ferrari bolidai buvo palydimi gausiausiais šūksniais.

Šiek tiek trąsos nuotraukų. Tikėjausi, kad mus paleis ant žolės, bet suleido į tribūnas, iš kurių, praktiškai matosi tik tiesioji. Na, ilgai netrukęs patraukiau laimės ieško kiek tolėliau. Kad ir kaip stengiausi, niekur neradau tarpelio, per kūrį pavyktų užsikabarot į antrą tribūnų aukštą. Vadinasi stengiausi nepakankamai. Nuskubėjau į patį priekį, kur jungiasi dvi tiesiosios.





Va čia tai buvo vaaauuu.. Ištikro kvapą gniaužiantis vaizdas. vaikystėje tiek kartų matytas per TV, dabar iš arti. Baisiai gražu, žiūrėt, kaip bolidai pristabdo, įvažiuoja į posūkį ir paskui spaudžia akseleratorių, kartais galiniai ratai, paliekant posukį, iš nekrantrumo net slysteli į šoną.

Nulipau dar žemiau ir apsistojau arčiausiai, kiek įmanoma žiūrovams. Tas šimtų griausimgai skriejančių arklių garsas - nepakartojamas dalykas. Toliau judėjau palei tiesiają, link finišo linijos, kai staiga pradėjo lyti.



Na nieko sau. Namie, žiūrėdamas lenktynes visad slapta tikėdavausi, kad prasidės lietus. Sumaišant triženklį skaičių, žymintį km/h ir šlapią kelio dangą, atsiranda daug daugiau įdomumo. Bolidų keliami purslai vis labiau augo, o aš vis labiau slinkau palei trąsą, kol susidūriau su tvorele, kuri skyrė brangesnes vietas. Na, ilgai nesukau galvos ir progai pasitaikius peršokau tą skiriamąją žymą, lyg jos nė nubūtų buvę. Sustojau kažkur ties finišo linija, kai lietus pasidarė gan stiprus ir vienas po kito, keli bolidai išlėkė iš trąsos ir išvažiavo saugos automobilis. Dėl vejo krypties, puikiausiai merkė tribūnas, tad dauguma žmonių pabėgo į viršų. Bet ne aš. Pasidaudojęs proga užėmiau puikią poziciją.




Bet bolidai lėtino greitį, kol visi lėtai slinkdami sustojo.



Vienas po kito, vistik kirto paskutinį ratą, deja stumiami mechanikų. Tuo metu visi dar tikėjosi, kad lenktynės bus pratęstos. Lietus nurimo, bet po maždaug dešimties minučių nežinios, organizatoriai nutraukė varžybas.


Vienaip ar kitaip, likau permerktas, bet patenkintas.


Viskas toliau vyko kaip priklauso. Himnas, apdovanojimai, šampano purslai.. Nupaveiksluot nepavyko, bet viską mačiau iki galo.
Pasitvirtinau sau, kad kitais metais pasistengsiu susigaudyti geresnes vietas, atvykti anksčiau ir pasimėgauti reginiu. Išties verta. Ir ne vien dėl to, jog tiesiog užsidėtum dar vieną varnelę ant žemėlapio ir užkištum kompiuterį nuotraukom, kurias pasižiūrėsi dar du kartus per gyvenimą. Tad kitais metais sugrįšiu su kitokiu nusistatymu.

Beje, po visko padarėm trumpą lietuvaičių susitikimą, kurio metu aptarėm planus kartu paminėti velykas. Tad kitą savaitę pateiksiu medžiagos apie Lietuviškas tradicijas Malaizijoje.

Beje 2, gal kas turi ebay ir payal account'us ir norėtų man pagelbėti? Likčiau labai dėkingas ir kada nors kaip nors atsilyginčiau.

Beje 3, kadangi literatūra Malaizijoje brangoka, (atsiprašau už toliau esantį tekstą), gal kas žino vietų, iš kurių galima parsisiūsti knygų, kompiuteriniais formatais?

Beje 4, kviečiu spultelti ant nuorodos ir susidomėti jaunųjų menininkų gyvenimais, bei aplankyti šį renginį.

10 komentarų:

Eglė. rašė...

Turiu Tolkieno ''Hobitas, arba Ten ir Atgal'' , ir Žiedų Valdovo tris dalis, turiu dar kitokių, bet nžn, ar patiks tau, nu žodžiu visokių autorių, visokių pobūdžių knygų, mokslinių, filosofinių, grožinės literatūros[lietuviškai!].

Sepulture rašė...

paypalo acc yra baisingai lengva susikurti:D

http://my.opera.com/eknygos/blog/?startidx=0

http://books.google.com/books

http://manybooks.net/

o ir torrentuose buna knygu:)

ps. kvieciu i gimtadieni! butinas kostiumas - pin up ;DDDDDDDDDDDDD

ps2. kazkada sapnavau tave :D kad vyko kazkas pan i pasaulio pabaiga. liko gyvi tik isrinktieji. po to netyce gavosi, kad malaizijos lietuvei buvo taip pat isgelbeti :DDDDDD (gerai kad ir as nemireu)

Eglė. rašė...

Tiksliai, ir aš tave sapnavau, jau dukart, vienąkart ėjom ant kalnų, kitą kart irgi ten toks keistas sapnas buvo su sniegu susijęs :DD

Pegase rašė...

Eina peklon! Bet rimtai. Vos neapsiverkiau. Mano viena iš gyvenimo svajonių pamatyti F1 lenktynes gyvai, ir tu ten buvai!!! Kaip džiaugiuosi už tave! Skaitydama pasijutau lyg pati akies krašteliu būčiau žvilgtelėjus į trasą gyvai. Ačiū už šitą pasakojimą, taip nerealiai suveikė... ;)

ramalama rašė...

aš tai tave gyvai pamatyt norėčiau su shotka vodka butelaičiu rankoje :]

Unknown rašė...

Ačiū už nuorodas!! Pasižiūrėsiu. Mat turiu 500 lapų, kuriuos galiu atsispausdinti, o mūsų dalyke ne tiek daug teorijos..

Paypal zinau, kad telnga, as tik patvirtinimo kodo negaunu tikru pastu niekaip..

Jau ant vienos rankos netelpa zmones, kurie mane sapnuoja :] Bet istrinktuoju dar nebuvau :D Super!

Aaaaaaaa... As cia visai savo polinki i alkoholi prarasiu :] Bet kai grisiu, reiks saugotis, kad neprasigerciau netycia :DDD

Visiem linkejimai!!

Unknown rašė...

Sepulture, vėl teks gimtadienį praleist. Bet aš vistiek kada nors apsilankysiu. Per daug įdomūs tavo gimtadieniai, kad nenorėčiau sudalyvaut :]

Sepulture rašė...

aaa, dekui dekui :D lauksiu. ale galetumei savaitgaliui ir atlekti :DDDDD

ps. del paypal. zinok, pamenu, kad paypal patvirtinimas ir man ejo kazkas savaite... gal dar nesijaudink

indėnas rašė...

hah, koks ten apželtukas fotkėj:)) juokauju :) smagu tau:) mum tai peržiūros už savaitės aaaaaaa

Unknown rašė...

Peržiūros jėga juk :D da best frikin nigh of all semester.
Mum irgi ne už kalnų (dviejų mėnėsių) semestras baigias, tai jau pradedu just tą lakstymo karštį. Vieną dėstytoją vaikiausi šiandien jau, kad priduot darbą.