25 gegužės 2009

Susirenkam žaislus.

Kadangi pastaruoju metu tenka vis panaktinėti, o to priežastis tapo mano asmeninis kompiuteris, vadinasi mane jau galima sutikti skaipėje.. Bet apie viską iš pradžių.
Naktinėju ne dėl to, jog būčiau užverstas užduočių ar dar ko. Tiesiog suvedinėju kompiuterio galus, kad transformuočiau jį į patikimą darbinį įrankį. Laikydamas rimbą ir kardą bandau išauklėti Windows Vista. Antra dieną jau pradėjo rodyt kažką žmoniško, manau, kad greitu laiku atrasim, kaip kalbėt. Instaliuodamas Windowsus, kaip mažas vaikas aikčiojau, kai paprašė duoti kompiuteriui vardą, Sukau galvą, kokį čia labiau nerd'išką, tokį, kokį tik kvaištelėjes fantastas sugalvotų. Death Star -ne. Optimus Prime - ne...
Loganas! Iš klasiško filmo Logano pabėgimas , sukurto 1976 metais. Puiku!

Žmonėms, kurie mane labiau pažįsta, tiksliau, kurie labiau žino mano pomėgius ir aistras, mano sekantis sakinys nuskambės mažų mažiausiai absurdiškai, bet.. Mano kompiuteris visai nieko toks velka programas neblogai, bet turi integruotą vaizdo plokštę. Paprastai sakant, praktiškai jokių žaidimų nepaplėši su juo, nors pagal charakteristiką galėtum...
Kodėl tokį pasirinkau? Iš dalies neapsižiūrėjau, iš dalies pasitaikė geras kainos, parametrų ir gamintojo santykis ir eh, puiki prevencinė priemonė. Dirbk, Simai, mielasis, to čia ir atvykai. Gal iš pradžių skamba tikrai keistai, žaidimų dizaineris, kuris pats beveik nieko nežaidžia. Bet tokia jau tiesa. Retas kuri garsus rinkos atstovas galėtų save vadinti užkietėjusiu geimeriu. Tam paprasčiausiai nelieka laiko. Čia panašiai kaip dirbti saldainių fabrike, valgai, kol atsivalgai, o po to, jokiu sentimentų, tik darbas.
Nors paskaunauti visada galima "kompiuterių laboratorijoje", kuri vadinasi Lab 23, arga tiesiog Games Lab, kur gyvena konsolės.. Mmmm.. Šliurpt!..



Apskritai, jau jaučiuosi truputį pailsęs nuo visko. Artėjančios atostogos išeis į naudą. Nesakau, kad nieko neveiksiu. Planuoju kibti programoms į atlapus ir pasiruošti kitam semestrui, kuri bus sunkesnis, nei šis. Pradėsim Flash'ą, Photoshop'ą (kūrį jau išnarsčiau prieš kelis metus), konstruosim žmogų 3Ds Max'e ir dar darysim kažką..
Žinoma, tai nereiškia, kad nuo dabar iki vasaros galo išnyksiu iš akiračio. Manau tikrai rasis ką paskrebenti. Minčių turiu, tik reikia jas tvarkingai sudėlioti ir švariai pateikti. O tai užima šiek tiek laiko. Pastaruoju metu užbaiginėju visus projektus, tad gyvenimas sukasi vieno kvadratinio kilometro plote, universiteto miestelyje. Bet šio mėnėsio pabaigoje keliuosi atgal, iš kur pabėgau. Pasistengsiu vėl susikurti jaukią darbinę atmosferą, kurią turėjau prieš tai. Tada pažiūrėsim. Gal pagaliau ateis laikas ir viešai pristatysiu vieną žmogystą, kuris jau senokai gyvena mano galvoje. Toks ponaitis Foltesas.. Čia būtų žingsnis link grožinės literatūros, interactyviojoje medijoje. Skamba įdomiai.



Ir pabaigai. Knyga. Panašios tematikos dar ne vieną radau bibliotekoje. Žaidmų dizaino pagrindai, tik ne trumpai, užtat labai drūtai, šeši šimtai puslapių teorijos. Kas dešimtam puslapyje galima sutikti po nespalvotą paveiksėlį, kas penktame kokią tai diagramą. Niekad, o, tikrai niekad, gyvenime netikėjau, kad su tokiu užsidegimu skaitysiu sausą teoriją ir dar tokio storio. Pabaigęs skyrių pagalvoju, kad kažkaip per mažai papasakojo man viena ar kita tematika. Nieko. Dar liko kokie aštuoni tūkstančiai puslapių kitose knygose.
Čia storiausia, kurią radau, skirtą dizaineriams. Va programuotojams visos knygos dvigubai storesnės eina..

8 komentarai:

Sepulture rašė...

eh, priminei logana ir man :D mano vaikystes meile (viena is simto:DD)
geras vardas, geras :D

Karolis rašė...

priviet simai :) jei loganas is X-men origins tai tada liuks :D pasiradyk peilius ant ranku :D maciau tave niuspeipyje ar kazkaip ten vadinasi jis :D liuks :) tavo tikslams tiktu pavadinimas "pursuite of happyness" :D cheers :) kada zadi grizti i lietuva? :)

Unknown rašė...

Sveikas, Karoli.
Taip, Loganas ir is ten :D mano sunus irgi bus Loganas :D

Zinai, visa butu idomu pamatyt save tam niusoeioyje, gal rasi dar kur egzemplioriu, tai nuotraukike mestelk man :]
Grizti tai atostogom, gal uz puses metu bandysiu.

Karolis rašė...

tu duosi sunui varda loganas? :) poto atiduosi eksperimentams kad jo kaulus padarytu metalinius? :D

persistengiau cia biski. turiu kazkur namie dar ta laikrasti...o kaip jie ir taves eme ta interviu? :)

Unknown rašė...

Is manes cia jame interviu, bet kur jis nuejo, tai nezinau va :] Labai noreciau pamatyt!

O savo vaikus nuo mazens matinsiu komiksais ir kokybiska animacija, kad uzaugtu dar saunesni nei as :D

Captain LOLA rašė...

Nepatariu vaikų maitint komiksais. geriau kaip tik neduok, tada jie norės jų ir užaugs kietesni nei tu... Kitu atveju turėsi nevalyvus Benkartus :D

Unknown rašė...

Na, paimkim lietuvį, kuris užaugo retkarčiais skaitydamas Paršiuko čiuko nuotykius ir amerikietį, kuris užaugo tarp komiksų, tokį, kaip Frenkas Milleris (Sin City nupaišęs) arba Stena Lee (spaidermeno tėvas).
Ir tie ir tie komiksus mėgo, tik vieni daug mažiau nei kiti turėjo to gero :]

Captain LOLA rašė...

Ir Lietuvis norėdamas iš savaržėlės ir šniūrelio pasigamins superkompiuterį, kur Amerikietis vargiai išjudins subinę iš kėdės :D