13 rugsėjo 2009

Be pavadinimo

Šiandien lyg ir geros naujienos. Kaip nebūtų keista, geros naujienos vis dažniau apsilanko mano įrašuose. O gal tiesiog blogų naujienų beveik niekad nerašau? Tuomet šiandien bus kitaip. Nes šiandien aš biški piktas. Nes šiandien mane biškį piktą padarė Malaizija. Ir ne pirmą kartą.

Didžiasias šios dienos kvestas (uždavinys), mums su Antanu buvo nusipirkti naują internetą. Nes senas, kaip jau žinot..  čiulpia.


Viskas ėjosi lyg ir gerai, susiradom geriausią sandėrį, pasiemėm tokius daikčiukus, pavadinimu Mobile Connect USB Stick. Nereikia jokių sutarčių, tik nusipirkti baltą daikčiuką, kyštelti jį ten, kur lenda pas kompiuterį ir kas mėnesį mokėti. Panašiai, kaip pasipildyti telefono sąskaitą. Dar pardavėjas labai gražiai čiulbėjo, kad per valandą ar mažiau juos aktyvuos.
Labai mielai pasidalinčiau įspūdžiais, kaip veikia naujas internetas, bet.. Jokio gyvybės ženklo iš naujojo modemo. Vienaip ar kitaip išsiaiškinom, kad modemai veikia, jie tiesiog nėra aktyvuoti. O nuo tos akimirkos, kai nusipirkom, iki grįžimo namo praėjo gal trys valandos.

Aišku, kaip priklauso apvadinom pardavėjus pažadukais, ekskrementų gabalais ir sėklidžiagalviais. Na taip, skaitydamas tokius kažkieno įspūdžius aš taip pat pagalvočiau: "didelio čia reikalo, negali palaukt?".
Toks atvėjis pasitaiko jau ne pirmą kartą. Visur, padėk dieve, beveik visur, kur nueitum ir reikalautum paslaugų, kurias atliktų tau tiesiogiai nestovint ir nežiūrint (aktyvuotų modemą, sutvarkytų vizą, atspausdintų kelis lapus, sutvarkytų dokumentus...) viską užtems iki mirtinai ilgo laiko. Visi TINGI, kaip velniai. Aš kartais nesuprantu už ką jiems moka ir išvis kodėl šita šalis dar nebankrutavus. Aišku, visur yra išimčių. Pasitaiko žmonių mokančių dirbti. Gal penki iš šimto..
Dar šiek tiek apsurdo, kad jau pradėjau skausmingas temas kapstyti. Ir kartu antausis šlapia ranka visiems, kurie skundžiasi, kad Lietuvoje gyventi blogai, nors nebuvo išnešę užpakalių niekur kitur.


Kas mažiau raukiant šitose nesamonėse, pavadinimu internetas, pasakysiu, kad Lietuviškas žiniatiklis laikosi topuose, tiek parsisiuntimo, tiek išsiuntimo greičiuose. Malaizija, šiuo atvėju...

Man rodos, kad prieš man išvykstant, iš draugų girdėti komentarai apie kompiuterius iš bambukų turi nemažai pagrįstos tiesos.


Pataisymas: Šiandien pasiaiškinom, kad Celcom (naujojo interneto tiekėjo) serveriai turi techninių nesklandumų, nuo vakar. Žadėjo, kad 6pm viskas jau veiks. Na gerai, pardavėją reabilituoju savo žmonių, siunčiamių į pragarą sąraše.
Bet vistiek, kodėl man? Kodėl būtent mane?..

2 komentarai:

Vilija rašė...

Uzuojauta!!!...Bet Malaizija jau nera toookia bloga interneto atzvilgiu!!!...Yra kur kas blogesniu, pvz UK, Londonas...Atrodo issivysciusi salis, o zymiai blogiau,nei Lietuvoje...moki daug, o nieko negauni...Nuolatos stringa...tai viena problema, tai kita...
Taigi, kantrybes!!!...(laaabai banalu, bet tiesos tame YRA)!!!

Unknown rašė...

Eeehhhh...
Kaip gerai, kad už kelių dienų atsikratysiu tuo šlamštišku modemu.
Taip, visada būna blogiau, pvz iranas, kur blokuoja visus tarptautinius tinklapius.
Prieš dieną man visiškai žlugo pasitikėjimas bet kokiais pardavėjais ar akcijomis čia.
Screw you malaysia!!!