22 kovo 2010

Uoga Bruknė

Ketvirtadienį ryte namai pasipildė viena nauja gyventoja, kuri į nustovėjusį gyvenimą įnešė permainų :] Giminaičiai paliko pagloboti katę, vardu Bruknė. Maždaug penkių mėnesių amželio Rusų mėlynoji Bruknė pas mus jau šeimininkauja kaip reikalas. Man tai vienas džiaugsmas nuo to, nes aš kai užaugsiu irgi turėsiu katiną, mat pusbrolis jau įsigijo, tad vadinasi užaugo..


Tik į naujus namus patekusi Bruknė susirado patogią vietą tarp knygų, kur įsitaisiusi stebėjo veiksmą kambaryje.


Po valandos ji jau visai apsiprato ir jautėsi kaip namie, nors iš olos nebuvo išlindusi, o tame pačiame kambaryje gyvenančiai žiurkei varė baisų nervinį stresą, tad padarėlį teko perkelti į kitą kambarį. Kaip vėliau ir kanarėlę, su kuria Bruknė užsimanė susipažinti atidžiau. O mūsų šuo su kate.. Na, jie kaip šuo su kate. Padarėm išvadas, kad ilgiau pagyvenę jie susibendrautų, nes kol kas privengia vienas kito. Bet vėlgi, katė šuniui taipogi įvarytų kokią nervinę ligą, nes šis jau nebe toks jaunuolis ir žaisti kiaurą dieną jam nebesinori.


Bandžiau katę žaidinti laidu, ant kurio galo yra USB jungtis, bet jai tai visai nepatiko, tad teko pasidaryti senovinį žaisliuką iš kailio gabalėlio (nei vienas gyvūnas dėl to nenukentėjo), ir batraiščio. Pasirodo, kad visos katės (bent jau tos, su kuriomis susidūriau aš), žaidžia ir pramogauja vienodai, mėgsta daug miegoti ir pagraužti gėles. Va dar naktį, tiksliau paryčiais, ji ateina pasimeilinti pas mane į lovą, o jau tas vidinis burzgimas, tai išvis kiečiausias dalykas, kurį tik turi katės :] Taigi, kolei kas džiaugiamės nauja gyventoja ir ji, tikiuosi, džiaugiasi mumis ir neskūs vėliau už nieką.


Vakar dar gi lankiausi Urmo bazėje vykusioje sendaikčių mugėje. Tėtis tai ten ėjo visas tris dienas, po kartą, man užteko valandos, sekmadienį, nes tiksliai žinojau ko noriu ir būtent tą ir radau.


Va kokių stiklinių butelaičių prisipirkau po du litus. Na, tiesa sakant, dvylika jų kainavo 20Lt, tad po du litus pavyko nusiderėti. Šitie dalykėliai puikiai suderės su mano LARP kostiumu. Jau sugalvojau prisipildyti juos skirtingos spalvos alkoholio, vienaip ar kitaip, juk tai įsivaizduojami eliksyrai. Na, gal vieną kitą ir tiesiog kokių sulčių. Visi jau pradėjo indaplovės išbandymus, kiti net po du kart. Reikės visiems padaryti mažus kamštukus, apdrožiant vyno kamščius. Taip pat pabandysiu kai kuriuos paraišiosiu virvutėmis arba odos juostelėmis, šiaip, dėl įmantrumo. Manau, kad taip darydavo, kad sumažintų galimybės, jog buteliukas suskils, atsitrenkęs į ką nors kieto.


Dar bevaikštant užmačiau visai gerus batus, siūtus, kaip sakė, Baltarusijoje, iš tikros odos. Batai mano akin užkliuvo dėl to, jog atrodė labai derantys prie bendro viduramžių stiliaus. Gaila jog nenufotografavau, bet pardavėjai pasisakė jog visada dalyvauja panašiose mugėse, kurių pavasarį apstu, be to, tikiu, kad ir kokiam tai Aleksoto turguje panašius rasčiau. Kainavo irgi ne per daugiausiai - 80Lt, ir dydis atrodė tinkamas.
Auliniai batai man iki šiol buvo didžiausias klaustukas. Siūtis pagal užsakymą kainuotų gyvą velnią, pirkti teatrinius, kostiuminius nenorėjau, nors jie ir gražūs, bet vis tik yra tiesiog muliažas, kuris netikiu, kad laikys. Alternatyva buvo užsisakyti Harley Davidson firmos batus, skirtus motociklininkams, yra visai neblogų variantų, be papildomų metalistinių detalių. Aišku, vėl kainuotų gyvą velnią, bet dėl kokybės nekiltų abejonių o šiek tiek padailinus, užkabinus kokį dirželį, sagtį ir prisiuvus atverstą aulo galą, atrodytu puikiai. Bet, greičiausiai reiks griebti rusiškus čiabatus.

7 komentarai:

PAUZAK rašė...

sick bastard.. :))

Unknown rašė...

We all do have our dark sides...
And geekish sides as well.. :D

Ruta rašė...

As irgi netiketai gavau katina, pastarasis viena diena prisistate lyg i namus atejas, mes draugiskai ji pavaisinom pienu ir sardele, jis apvaikstinejo namus (dabar pamasciau kad netikrinau dar katino lyties O.o), vakare isleidom, sekanti ryta jis vel grizo ;D mama jau nebeileido, galvojom kad mano kad vel esti duosim ;D jis 3 dienas palei namus sukinejosi ir bande ilyst kai kas pareidavo, tai nusprendem priimti... ;D dabar miega sau ramus ant lovos ;D

Unknown rašė...

Katinai rocks ir nieko čia nepridursi :] Smagu, kad kacaką nuo valkatavimo išgelbėjot :]

Emanuelis rašė...

Mėlynas katinėlis, keistokas, bet mielai visai atrodo :)

Karolina rašė...

Aš svajoju įstot į Limkokwing, o yra žmonių, kurie paėmė ir metė ten mokslą:D Kas paskatino?

Unknown rašė...

Kai svajonės išsipildo, jos nustoja būti tokios žavios. Matyt man kažkas panašaus nutiko :]