05 gegužės 2010

Viskas, kas aplink.

Man tikrai reikia grįžti prie reguliaraus bloginimo, nes.. Nes tai padeda raiškiai reikšti mintis ir.. Ir dar visaip, kaip jau pamiršau, kaip išreikšti raiškiai.

Šiek tiek apie tai, kas pastaruoju metu, kuria mano aplinką.


Radio stotis

963 Classic Rock. Kai pavargstu nuo electronic muzikos garsų (tai nutinka maždaug po vieną kart per dieną), tuomet skubu klausytis internetinio radijo. Visai tai nemokama ir nereikia nieko siūstis, abu dalykai pasiutusiai puikūs. O, kaip anksčiau vadindavau "tėvų laikų muzika" yra labai geras dalykas.


Tinklalapis


Cghub.com. Arba Computer Graphics Hub. Nes tai puikiausia vieta, kur suplaukia tuntai skaitmeninės grafikos dailininkų, kurie dalinasi savo darbais. Didžioji dauguma jų yra profesionalai, besisukantys rinkoje, todėl atmosfera visada šviežia ir įkvepianti.


Knyga

"Smokas Belju" Parašyta pačio Džeko Londono ir kaip visur skelbiama, seniausiai tapusi literatūros klasika. Tiesa sakant, beskaitydamas susidomėjau kuo skiriasi anų laikų (kol manęs dar nebuvo) ir šiuolaikinė populiarioji literatūra.
Tik pradėjus skaityti susidarė savotiškos skubos įspūdis, viename puslapyje Kitas Belju gyvena tarp San Francisko bohemos, o kitame jis jau lipa iš garlaivio ir ruošiasi keliauti į Aliaską. Bet vėliau įvykiai nusistovėjo, kuomet Kitas Belju (jau tapęs Smoku Belju), įsikuria Aliaskoje, miestelyje, klasišku pavadinimu - Dosonas. Būtent, visą laiką jutau ne klasikos, bet klasišką, amerikietišką dvasią. Vis tik romanas šokinėja nuo vieno nuotykio prie kito, šitaip nukeliaudamas kelis metus, šalia įstabių veikėjų gyvenimų.
Užsimaniau perkuisti namų bibliotekėlę ir paieškoti daugiau panašaus gėrio.

Gėrimas


Baltoji Lipton arbata. Ši arbata stipriai pretenduoja paveržti mano meilė juodajai arbatai. Atsirado mano gyvenime netikėtai ir, kol kas, labai skaniai nuteikia darbui.
Tie piramidės formos maišeliai tikrai yra vienas iš tų išradimų, kuris praverčia kasdienybėje, bet apie kuriuos nerodo per žinias.












Filmas

"Blade Runner" Tikrų tikriausia fantastikos klasika. Galbūt tikrai gero filmo bruožas yra toks, kad filmas negali būti skirtas visiems. Blade Runner, prieš išvysdamas žmones, spoksančius į žibančius ekranus (1982m), buvo pradėtas, kaip projektas, pavadinimu "Dangerous Days", kuriamas pagal knygą: "Do Androids Dream of Electric Sheep". Kūrinys mus nukelia į neįsivaizduojamai tolimus 2019 metus, tamsią ir niūrią ateitį, Los Andžele..
Besidomintiems tokiais reikalais, būtinai liepiu pasižiūrėti skandalais ir gandais apipintą filmą, nes jis buvo naujo termino Neo-Noir pradininkas, o vėliau tapo tikru etalonu. Šiandien atitinkama vizualinė stilistika būna apibūdinama, kaip "Blade Runner" stilistika, dažnas kiber dailininkas turi nusipaišęs filmo tematikos darbų, nes tai vienas iš tų užburiančių ir niekad nebe paleidžiančių fantastikos šedevrų.


Laukiamiausias

Vis dar laukiu savo plančetės, kuri, anot Kanados centrinio pašto tinklalapio, jau paliko Kanadą. Įsivaizduoju, kad ji dabar keliauja sunkvežimyje, kažkur Rusijoje. Bet nesijaudinkite,  kai ką sužinosiu, pranešiu.

5 komentarai:

IoT rašė...

Labiausiai sveikinu atradus tinklapį.
Kiti dalykai irgi šaunūs, bet už šita džiaugiuosi kartu ;)

Unknown rašė...

Liuks :]

Unknown rašė...

Aš tai labiausiai pavydžiu, kad turi kada skaityti tai kas patinka.:) Pas mane guli tuntas nepradėtų knygų, kurios laukia, kol pagaliau paimsiu jas į rankas, nes kol kas viskas ką skaitau tai vadovėliai ir kita mokslinė medžiaga.:)

Unknown rašė...

Taip, nebūtina man priminti koks esu laimingas... :]
Nors man tai tiesiog patinka tai, ką man reikia skaityti, todėl viskas gerai išeina. Arba prieš skaitydamas surandu tuntus priežasčių, kodėl man tai yra naudinga.

Sepulture rašė...

oooh, blade runner...mano meile...fantastiskas filmas!