01 rugpjūčio 2011

Naujakurystė

 Na va, pagaliau sėdžiu po nauju stogu. Kolei kas įsikūriau taip, kaip matosi nuotraukose, nes per visus įspūdžius pamiršau nusipirkti antklodę ir pagalvę. Kai dabar pažiūrėjau į nuotraukas, atrodo kaip tikra vienuolio celė. Nieko, šeimininkas ryt žadėjo parūpinti rašomą stalą ir pora kėdžių, kad galėčiau per naktis, prie žvakelės skrebenti raštus ir kurti tezes. 
Šiaip būtų visai neįdomu jei sakyčiau, kad nuomojuosi kambarį, bet, visai kitaip skamba, kai sakau, kad nuomojuosi kambarį virš itališko restorano, kuris vadinasi "Paolo resotarnas".



















































Čia šitoks vaizdelis prie vieną iš langų, mat namukas pastatydintas visai šalia centrinės miesto aikštės, kurioje įsikūręs turgus. Dabar jau pusvalandį klausau varpų koncerto, taip sakant, gyva muzika mano pasišventusio atsiskyrėlio sielos ausims.
Ryt laukia interviu, dėl darbo kavinėje, mat praeita savaitę išdalinau 15 CV, ir tą pačia dieną buvau pakviestas interviu, bet nežinau iš kurios vietos skambino, teks kaip nors išsiaiškinti.
Vėl pirma naujo gyvenimo diena, kiek kukli, bet man patinka.

7 komentarai:

IoT rašė...

Oooo kaip džiugu!!!! Sveikinimai, kambarys jau dabar atrodo jaukus,o ir namo vieta gera, jei tik tokią mėgsti aišku... Valio idėki fotkių, kai jau busi šauniai įsikūręs :)

mrZ rašė...

Super vieta.
Kiek moki uz nuoma?

Unknown rašė...

Gavau stalą ir kėdžių, po truputį apkrausiu savo gyvenimą daiktais :]

Už nuomą 280, bet jokių mokesčių.

MrZ rašė...

280 uz menesi ar savaite?
Jei uz menesi, tai nerealiai pigu, bet turbut reikia sharinti wc/dusa su kazkuo, ar ne?
Per kur ieskojei? Per spareroom ar per gumtree? Ar dar per kazkur?
Parasyk, kaip ieskojei, ko vengti, kas gerai, kas blogai - mes rugsejo menesi emigruojam, tai labai reikia visokios tokios buitines info...

Unknown rašė...

Taip, moku 280 už savaitę ir laikau savo Aston Martin po langu :]
Jo, dušas ir virtuvė bendri, bet bent jau kol kas jokių problemų, per tris dienas neteko laukti kol kažkas išsimaudys ar pastebėti neplautų indų krūvas, čia vieni italai gyvena, atrodo tvarkingi žmonės.

Ieškojau ir internetu, bet ten daugiausiai skelbimų iš agentūrų, tai jų kriterijai kiek griežtesni gali būti ir bus pareikalauta vienkartinio mokesčio, apie 50 pinigų. Bet šitą kambarį radau per draugus, taip, kad sutaupiau. Yra ir pliusų ir minusų nuomojantis iš agentūrų, bet mano nuomone verta su jomis prasidėti, nes daugiau tvarkos ir aiškumo būna.

Gali man brūkštelti į paštą: simauskui@gmail.com pasidalinsiu daugiau turimos informacijos :]

MrZ rašė...

Galeciau tau parasyti, bet as manau, kad jei tu kazkoki know-how apie butu paieska parasytum pas save bloge, tai turbut butu naudinga ir kitiems tai paskaityti.

Mane domina stai kas:
- kokiuose websaituose ieskojei (as ziuriu spareroom.co.uk ir gumtree.com)
- kaip vyksta pats tas nuomos momentas - ar pasirasoma sutartis, ar just rankom sukerti, ar pan
- ko patartina vengti ir pan. pvz radau, kad lietuviai visai neblogai atremontuotus butus nuomoja, bet kazkodel baisu is lietuviu nuomotis, bet gal cia tik stereotipas toks, kad visi lietuviai - banditai...
- kokiu zmoniu kaiminystes vengti - velgi, tai galbut stereotipu klausimas, galbut kiekvienas atvejis skirtingas
- ar tiesa, kad artejant 2012 olimpijadai ten viskas brangsta

tada dar siaip klausimai:
- kodel isvaziavai? ar del darbo LT nebuvimo, ar siaip nenuotaika LT gyventi, na tiesiog, emigracijos priezastys
- kaip ten jautiesi? ar geriau, ar ne? mano kai kurie draugai/pazistami skundziasi, kad sunku, o kiti - kad nuolat jauciasi kaip atostogose, tipo labai liux viskas.
- parasyk, kiek mazdaug kainuoja transportas, kiek isleidi per menesi ar savaite...

ir dar, del darbo - ar tiesa, kad pas juos bendra praktika yra atsiskaitineti kas savaite, ar cia kaip sutarsi, taip ir bus?

Tiek va klausimu, sorry kad uzkraunu tave, ir buciau labai dekingas, jei tokia info parasytum, gal nebutinai komentaruose, gal geriau naujoje blogo temoje (na, kaip pats nuspresi)

Dekui is anksto,
MrZ is Vilniaus

Unknown rašė...

Išvažiavau nes noriu čia mokytis, Norwiche yra puikus mažas universitetas, kuris kaip bitę medus mane pritraukė :]

O apie visa kita brūkštelsiu plačiau, įraše, tuomet.