08 birželio 2009

Apie kina, demonus ir dar kažką

Savaitgalis prasidėjo šeštadienį, kai nusprandžiau pamatyt kokį tai įdomesnį ar labiau reklamos išgrasintą filmą. Važiuodamas autobusu supratau, kad lūkesčius atitiktų naujasis Terminatorius. Na taip, atitiktų. Sustojęs prie kasos nusipirkti bilieto ,buvo jau 7pm, lentoje mačiau tris filmus, kurie prasideda 7pm. Terminatorius, Terminatorius ,bei Angelai ir Demonai.
Toks ežerėlis žmonių, kurie stovėjo prie iėjimo į kino sales, leido suprasti, kad šiuo metu į Terminatorių geriau neiti. Angelai ir demonai. Šiaip buvau be rimtai argumentuotinų priežasčių nusistatęs prie Davinčio kodą, tiek knygą, tiek filmą, tai ir Angelai su demonais pateko į tą patį sąrašą. Bet mėgstu Tomą Hanksą, tuo save guosdamas patraukiau link salių.
Kaip ir tikėjausi, didžioji dauguma žmonių sulindo žiūrėti Terminatoriaus. Aš, kaip iš post komunistinės šalies ir šiaip europietis dažnai stebiuosi vietiniais. Į tokį filmą kaip Terminatorius, tėvai vedėsi didžiausią galybę vaikų, kurie man net diržo nesiekia, o aš nesu iš aukštųjų, be to ir kelnės pas mane dažniausiai apsmukusios. Žodžiu pradinukai kine.
Mintys, kad galbūt tokie vaikai lyg ir per jauni smurtui kine lieka antroje vietoje, nes pirmiausia pagalvoju, kad tokie bambliai trugdys žiūrėt patį filmą. Kaip buvo Dragon Ball atvėju (gyveni ir mokais).
Vienaip ar kitaip, nusigavau į salę. Užpildyta buvo gal tik viena trečioji kėdžių. Kaip įprasta, pusė žmonių atėjo jau prasidėjus filmui. Ir beveik visi kažką valgė.. Tarp visų šliurpt, krist, gurkt, dar girdėjau iš kitos salės Terminatoriaus garso efektus.
Nei vaizdu, nei garso izoliacija, nei pačiu garsu kino teatrai čia negali girtis (bet vistik giriasi, rupūžės).
Pagaliau pabandžiau susikoncentruoti į filmą, bet trugžių tam (be anksčiau išvardintų) buvo dar daugiau. Visai šalia ekrano idiotiški ir ryškiai šviečiantys "keluar" (exit) ženklai ir ekrano apačioje dvi eilės (kinų ir malajų) subtitrų.
Taip, dvi eilės subtitrų. Bet, jei filme pradeda šnekėti kita kalba, sakykim italų, kaip buvo Angelų ir demonų pradžioje, subtitrai visien lieka vietinių kalbų, tad, kaip anglakalbis, turėjau tik iš vaizdinių spėt kas vyksta. Gerai, kad tai nebuvo sunku.

Iliuminatai. Šis žodis tikrai skambėjo pažįstamai, bet negalėjau atkasti daugiau sąsajų, kol filmas pats viską paaiškino. Istorijos spragos, kurias reikia užsitaisyti.
Minėjau, kad buvau nusistatęs prieš šį filmą. Buvau. Kadangi propaguoju "smegenis į kuprinę, prieš kino seansą" metodą, daugumą filmų galiu žiūrėti visai atsipalaidavęs, pasinėręs į istoriją ir tiek. Entertainment, kaip sakoma. Panašiai nutiko ir su Angelais/Demonais. Mėgstu Hankso vaidybą, nors jis nieko kerinčio neparodė ir veiksmas išlaikytas pusėtinai. Žodžiu, kaip casual filmas, praleisti laikui ir pasikartoti istoriją, tiko. Jei bus dar vienas panašaus siužeto filmas, tai jis butinai turi būti apie tamplierius!

Į žiūrėjimo pabaigą kelis kart kažkam skambino, visa salė garsiai kvatodavo nuo herojų mestų juokelių, kurie buvo skirti labiau ironizuoti, o ne linksminti, kažkas šalia manęs net visai nesislėpdamas pradėjo šnekėt. Svarsčiau kas mane sulaiko nuo aiškiai pasakyto: excuse me can you shut the f*** up? Gal tai buvo senojo žemyno maniera, kentėti iki paskutinio lašo ir netašytas, iš filmų išmoktas, jungtinių valstijų būdas sakyti kas blogai čia ir dabar, tie dalykai pjovėsi manyje, bet murmesiai nervino iki pat pabaigos.

Išvados: filmas visai nieko, malaizijos publika čiulpia, o valstybė cenzuruoja filmus. Kas čia sakė, kad išvažiavęs nebegrįšiu? Jūs man vis alaus skolingi dabar.

____________________________
25.06.09 9:38pm Papildymas.

Pamąsčiau, kad nuvilniję straipsniai , atseit Vatikanas pirma peržiūrėjo filmą, o tik paskui leido rodyti pasauliui yra marketingo triukas.

5 komentarai:

Captain LOLA rašė...

Sakyčiau Linksmai pažiūrėjai :D
Beje apie Tamplierius jau filmas sukurtas jau. :D

Ichtija rašė...

Joa very very stupid,nieko gero.....

Marius rašė...

Nei vaizdu, nei garso izoliacija, nei pačiu garsu kino teatrai čia negali girtis (bet vistik giriasi, rupūžės). - nu čia tai metų citata :)) kvatojausi iki ašarų :))

Ačiū už įspūdžius!

ramzamanas rašė...

kino teatrai aožpskritai užpisa. pamemi, kaip zebakūl nueiti į filmo premjerą dieną, kada dauguma pramogautojų dirba ir filmo pažiūrėti ateina tik 5dalis žmonių užpildančių salę ir jie visi būna dažniausiai nusiteikę rimtai filmui. o visos vakarinės ir šiaip savaitgalinės premjeros...
kai įsigysiu namuose namų kiną - kino teatrus pamiršiu, nors negerai, kai pasirodantį filmą dažniausiai gali tik kine pamatyti pradžioje. tad gal ir eisiu visgi ateitį ten. o tu baik vieną dieną laikyt viską savyje ir aprėk ką nors :] rimtia.

Unknown rašė...

Koks ten filmas apie Tamplierius? Ir kada sukurtas? Aš turėjau minty, kad jei tas pat režisierius darytų. Šiaip Tamplieriai net didesnė mistika už Iliuminatus.

Mariau, prieš seansus kartais rodo intro filmukus, kaip čia tipo kietai kinas įrengtas. Bet žemų dažnių neišspaudžia.

Va, Ramzai, kad gaučiau pakvietimus į prieš premjerines peržiūras, tai būtų kitas reikalas. Ir šiaip labai reiktų stengtis, kad nukeliaut į kiną paprastą dieną. Tenka tenkitis tuo ką galiu gaut. Bet šiaip jei į mažesnį kiną eini, tai visai nieko.